18 mei Klein maar Fijn

Het is klein ja

Bij bezoek bij ons bij het vlieghok in Steenwijk wordt mij vaak gevraagd hoe het nou kan. Afgelopen week 2 liefhebbers, die hun gestrande duif komen ophalen, die zich afvragen hoe er zo hard gevlogen kan worden op dat kleine hokje.

Wij hebben inderdaad niet veel ruimte voor de vliegduiven. De “ouden” hebben ieder 1 meter breed x 2 meter diep tot hun beschikking:

Meer is het echt niet. We hebben wel iedere cm benut en wellicht, volgens de ‘regels’, iets teveel duiven in die ruimte. 12 doffers rechts en 14 duivinnen aan de linkerkant. Als het maar even kan dan gaat het raam omhoog en willen we het principe  “OPEN DOOS HOK ” nastreven. Dan is dus plafond dicht en voorkant open. Dit geeft veel zuurstof en dat is natuurlijk altijd heel belangrijk maar met teveel duiven nog belangrijker.

De kunst is het om op deze ruimte wel een vol seizoen mee te draaien. Dat is soms wat manoeuvreren met de duiven en een beetje geluk hebben.
1. Is goede duiven.
2. Is gezondheid. En
3 is dan het totale spel.
Belangrijk daarin is dan ook dat je weinig verliezen hebt. Het is wel zo dat iedere duif moet vliegen. Ze worden niet gespaard. Toch zou ik met name de duiven die op de dagfond moeten toch wel willen sparen d.m.v. een weekje rust bv.  Wellicht gaan we dat dit jaar toch eens proberen.

Kortom het hokje is klein ja maar denk dat het een super hokje is op de manier waarop we het gebruiken. Het bewijst maar weer dat een groot hok niet perse moet. Dat het mooier, makkelijker, fijner en ook wel beter kan zijn is een feit.

Resultaten laten zien dat het goed gaat. Zie ook prestaties kampioenschappen en Teletekst

Naast de 2 x 1 mtr voor oud hebben we 2 meter breed voor de Jongen.