17 mei Die beruchte ziekte

Zwaar

Even een zwaar onderwerp. Ik citeer een Stuk tekst uit Wikipedia over Dhr. Moerman. Ik heb het stukje tekst waar het uiteindelijk over gaat even in rood gezet.

 

“Moerman was naast arts ook duivenmelker en verrichtte diverse experimenten bij zijn postduiven. Hij kwam daarbij tot de bevinding dat het niet lukt om bij gezonde duiven kunstmatig kanker te verwekken. De kwaliteit van voeding speelde volgens hem daarbij een zeer belangrijke rol. Volgens Moerman behoedde het bij postduiven aanwezige hoge oxidatievermogen (nodig om grote afstanden te kunnen vliegen) de vogels tegen het krijgen van kanker.”

Nou dat duiven die kl… ziekte niet kunnen krijgen is ook achterhaald. Een hele goede kweker van ons werd wat mager. Toon naar Nanne Wolff en via echo is leverkanker geconstateerd. Het was een laat jong ,12-386 van een top liefhebber, die direct op kweekhok is gezet. Er is niet mee gevlogen. Deze duivin heeft alleen de verplichte entingen gehad. Het heeft dus totaal geen andere rotzooi binnen gekregen!.  Dat die rotzooi op den duur schadelijk kan zijn voor duif dat geloven wij zeker. Dit is hier dus absoluut niet het geval. Conclusie is dat er dus ook kanker bij duiven voorkomt.

Deze duivin heeft super nakomelingen gebracht. Cees Deinema-Kruisweg heeft er toppers van en hier in Steenwijk hetzelfde. Zij heeft een spuitje gekregen bij Nanne Wolff en is niet meer.

Ook niet leuk

Minder erg maar toch. De doffer die vorige week zaterdag niet thuis is gekomen is nog steeds niet terug. Zo nu voldoende narigheid gehad. Tot morgen