18 juli . Ureterp en Thuis


Alles thuis

1e jonge duiven vlucht is altijd spannend. Dan moet je ze rustig thuis laten komen. Beetje begeleiden als nodig. Nou dat ging hier wel anders. We zouden vandaag de deur aan kant van jonge duiven er in zetten. Bij vorige hok was aan de kant van jong ook een deur en die miste ik enorm. Het kon alleen vandaag dus …doen. De eerste jongen hadden er geen last van maar die hadden ergens anders last van. Stress van vlucht , wind, grote groep, mand , auto etc etc. Je zag het bij binnen komen. Onwennig . Toen waren we ook nog bij hok aan de timmer dus dat vertraagde de binnenkomst nog meer. Ze kwamen hier overigens ook slecht binnen dus dat kan alleen maar beter.

Duiven was 92 km. Enorme wind op de  staart dus heel veel duiven doorgevlogen. Het druppelde de hele dag door en ‘s avonds bij klokken  kwam de 42e op het hok. Nog 2 niet thuis. Maandag 1 in Ureterp opgehaald en vanavond kwam de laatste thuis.
Eigenlijk wel blij mee!

Resultaat: ach het valt nog mee. Was niet het belangrijkste. We beginnen met een 6e en 7e in club tegen 384 duiven. In het rayon staan we 10e in totaal stand dus dat bedoel ik met valt nog mee.

De deur zit er in. Wat een gemak zeg. De jongen moeten even wennen maar ziet er goed uit. Gelijk maar een camera bij gekocht voor extra controle aan die kant.

Eind middag de jongen weggebracht. Wilde naar Wezep maar stond een enorme file dus toch even naar Neushoornweg. De Duivinnen waren er in 20 min en de doffers ( 10 min eerder gelost ) kwamen na 60 min gelijk op hok en plank. Op tour geweest of eerder thuis en nog even doorgevlogen. Je weet t niet. Verschil was dat Duivinnen al hadden getraind en doffers niet. Die hadden de training nu ook gehad.

 

z