16 aug . Controle


Gewonde

Dacht vorige week iets te zien bij een jong. Was een keer als laatste thuis gekomen van vlucht. Afspraak gemaakt bij Wolff. Dat was ook wel enige tijd geleden. Dit seizoen nog niet in ieder geval. Vorig seizoen ook hooguit 1x.
Gelijk aantal duiven meegenomen voor controle. Het jong met een probleem bleek vleugel te zijn. De rechter vleugel was beetje lam. Dit komt niet meer goed volgens Wolff. Ongeluk op vlucht waar hij als laatste van thuis kwam? Wie zal t zeggen.

Check

De check was goed niets te vinden. Wellicht iets ornithose bij 1 jong. Je kan er iets voor geven . Ik kijk het even aan. Wat de trainingen laten zien. Die gaan eigenlijk wel aardig dus twijfel of ik iets moet doen.

Bij 1 duif was Wolff heel enthousiast. Een kampioen. Moet uit cracks komen . Nou dat moest ik nakijken maar klopt wel volgens Toon. Op dit moment vliegt dit jong redelijk dus gaan t zien. Dan was er nog een goede maar die ben ik vergeten. Was wat rommelig nl.

Lap

Op maandagmorgen een lap gedaan voor alle jongen. 50 km. Had ze sneller thuis verwacht maar alles , op 1 na , gelijk thuis. Beetje raar weer.