13 aug. Goede beslissing

Zuid oost

Het is zaterdag en stralend blauw . Zuid oosten wind en het wordt vandaag warm , heel warm. Geen vlucht en wat ons betreft een prima beslissing. We lezen AS regelmatig en die zegt het iedere keer : zuidoosten wind en warm met stralend blauw en geen wolk ? Een gevaar voor de duiven.
Er zijn er die zeggen dat duiven veel kunnen hebben . Dat zal zo zijn maar je hoeft t toch niet op te zoeken .

Rust?

Betekent het dan rust voor onze duiven? We proberen het ritme erin te houden. De dagelijkse training in ieder geval. Vroeg op en trainen. 6.00 los en dan om 7.40 naar werk. Gaat meestal goed maar soms ook niet . Dan missen er wel eens een paar .En ja hoor de 122 en de 295 zijn weg. Laat de 295 , als 1e beste jonge duif in Afdeling Friesland , er nu net  niet zijn!

Via Benzing live kunnen we zien of er iets terugkomt. Uiteindelijk rond 9.00 uur een piep op i Phone. En jawel hoor de 122 en 295. Pfff .

In de mand

De jongen zijn hier donderdagavond wel ingekorfd. 2 manden geleend en Duivinnen en doffers gescheiden in de mand. Gelukkig geen volle mand dus ruimte genoeg.

We houden temperatuur in de gaten. Deze is niet hoger dan temp in t hok dus dat moet kunnen . Ze hebben 2 nachten mand gekregen en vanmorgen mochten ze weer trainen. Apart. Ging aardig!

Hoop dat ze allemaal hebben gedronken.