15 Januari Echt waar?

 

Het vliegprogramma voor 2019. Let op je wil meedoen met Generaal. Dan heb je 4 weekenden met 3 vluchten. 7 weekenden met 2 vluchten. Wij hadden nog niet zolang gesproken over 1 vlucht per weekend. Dit werd ook aardig toegepast in Afdeling Friesland 2017 en 2018. Nu gaan we totaal andere kant op.

Dit vraagt nogal wat voor een gezin. Niet alleen in weekend maar ook de avonden voor inkorven etc etc.
Stel je bent een weekend verhinderd waarin 3 vluchten staan gepland dan ben je dus voor 3 kampioenschappen uitgeschakeld. “O ja je hebt aftrek vluchten”. Ach , diegene die dat zegt begrijpt er echt niets van.

Echt niet te geloven dit. Dit wordt een hobby voor liefhebbers met veel duiven en die iedere dag thuis zijn en in het weekend niets anders om handen hebben en ook niet weg of anders wat willen. Laten we zeggen de professionals, de semi professionals en liefhebbers die ook de aantallen en de tijd hebben maar het steeds maar niet wil lukken.

Voor liefhebbers met een job , een klein hok met bv 20 vliegduiven, een gezin wordt het moeilijk om volledig mee te doen. “Dan ga je toch selecteren op aantal vluchten of voor kampioenschap” hoor ik al. Ja haha dat is makkelijk. Dat is juist niet de bedoeling. Wij willen meedoen voor totaal maar dat wordt zo dus erg moeilijk. Het generaal wordt wellicht ouderwets maar ook steeds oneerlijker.

Zo wordt verschil tussen groot en klein groter en groter. Ik hou er over op want dit kost me alleen maar negatieve energie. Ik ga genieten van onze  duiven en zie wel. Men wordt bedankt!