14 juni Allerlei

Rethel

Er zijn 10 duiven naar Rethel. Op de fond hadden we relatief veel jaarling doffers mee en die krijgen een weekend geen vlucht met de club. 8 duivinnen en 2 doffers mogen het gaan doen.

Jong

Na een slechte nacht, 2e pinksternacht,  met nog 10 jongen vd 44 in hok hebben we er nu weer 42. Vandaag zat er weer 1 en is dus zelf terug gekomen. Heeft wel een jas uit gedaan. Gisteren 1 die op grond voor hok zat met 1 vleugel hangend. Kwam niet meer omhoog dus in schuurtje geloodst. Apart gezet want ze heeft dikke vleugel. Toch bijzonder , ze is wel thuis gekomen maar kan niet meer omhoog naar plank vliegen. Hoop dat t beter wordt maar zal  moeilijk worden.

Africhting jong Afdeling

Natuurlijk niet ingekorfd. De mest is nog wel goed maar wil het risico nog niet nemen. Wel heb ik de 40 jongen, zonder de 2 laatste,  vanavond even naar Vollenhove gebracht. Klein stukje voor het vertrouwen want ze hebben deze week wel iets meegemaakt . Bij thuiskomst vroeg ik mijn vrouw of er nog niets was. Ja 1 duif is terug. Hè ? En de rest? Niet aanwezig en ja hoor even later komt de hele groep terug en gaan keurig  het hok in. De meeste hadden wel bekje open. Die ene is direct uit groep naar hok gegaan en hup erin. Het  was de 169 . We zullen zien. Waarschijnlijk net even aangelopen of zo.

Geslacht

De jonge doffers beginnen nu echt te komen. Het is 2e ronde dus veel later. Je ziet ook dat ze na training wat willen. Blijven wat langer treuzelen.

Fond

Van de fond vlucht Sens missen we nog 1 ervaren doffer. Dan de 3 duivinnen die ik niet meer speel en van 1 fond vlucht ook een doffer weg betekent dat we een kleine 18 a 19 vliegers over hebben.