12 april. Poep

Poep? Ja Poep

Zo al 3x het woord Poep genoemd (4). Iedereen denkt bij dat woord direct bah , vies, stank etc. Maar oh wat is het van grote waarde. Hoorde op de radio dat in blad van Linda over poep en poepen wordt gesproken en geschreven. Vreemd? Klinkt misschien wat vreemd maar het is zo een belangrijke graadmeter voor gezondheid.

Wij , als duivenliefhebber,  kijken dagelijks naar de mest de poep van onze duiven. We zien graag mooie mest en dan willen we ook nog wat dons op de poep zien. Als we het dan zien geeft dat bij ons een goed gevoel. Wat goede mest al niet kan doen. 😉

Bij schoonmaken vanavond kreeg ik dan ook een goed gevoel. De mest is in ieder geval goed dacht ik:

Zowel Duivinnen als ook de doffers ziet er aardig uit. Dit was dan een stukje over Poep. Tja.

Bad

Ook een bad vinden we een goede graadmeter. En als ze een bad hebben gehad dan willen we er veel “sneeuw “ op zien. Ach ja zo hebben we nogal wat te wensen. Nou de ouden kregen gisteren een bad . Ze doken erin. En volop sneeuw. Weer een goed gevoel.

De jongen kregen gisteren weer een mogelijkheid voor bad. Zaterdag mochten ze ook al. Gisteren is volgens mij alles in bad gegaan.  Ook een prachtig gezicht. Hier zit er nog geen sneeuw op na het bad. Dit duurt nog even bij de jongen.

Op foto de laatste in bad. De rest zit op coniferen of elders.

Vaccin

Kreeg ik toch zaterdag jl een oproep binnen voor COVID-19 vaccin! Dacht toch echt dat het ergens in mei zou zijn. Komt nu dus wel echt dichtbij. As zaterdag de 1e spuit.