9 mei Duivinnen

Status

Wij hebben de keuze gemaakt om alleen de duivinnen nog mee te doen . 14 stuks gingen naar Heusden-Zolder. Ze stonden er goed voor. Fris, glad en schoon. 202 km naar huis.
Ons 1e duif kwam met koppel van 6 duiven aanvliegen en ze hield vleugels stil boven haar hok. En ja hoor deze kwam naar beneden . Prachtige aankomst . De 231 nu als 1e . Een dochter van “ De Bolle”.

“ De Bolle” :Ooit op vlieghok gezeten en nu al jaren op kweekhok. De 231 is trouwens ook een bolle.

Uitslag

Een keer uitslag van de Afdeling gepakt. We staan Wederom bij Top 100 . Heel belangrijk vinden we prijs % en dat is super. 13 van de 14 . In de club 12 vd 14. !

Kritisch

Natuurlijk zijn we ook kritisch. Dat moet ! Alles is goed en het stemt ons tevreden dat duiven op nieuwe hok presteren. Alleen kon de 1e duif wel een paar minuten eerder op plank vallen. Dat vinden veel liefhebbers dat weet ik maar we weten dat het hier ook kan . Niet arrogant bedoelt hoor.
Wat we missen is een beetje meer motivatie om thuis te komen.

Koppels

De koppels hebben geen nestje gehad en als ik de Duivinnen nu de ruimte geef in doffer hok dan gaan ze niet direct naar juiste bak. Nog niet bakvast dus . Dit kan beter . Maar we weten het.

Even wat tussenstanden:


We staan er keurig bij . Ook in Afdeling !

Hok

Gisteren zijn we begonnen met schuren van t Hok. Wat een klus zeg. Er zit een beits op en wil een nieuwe verflaag erop. Beits zal er toch vanaf moeten . Wat een stof bende .