9 aug Issoudun – Chateaudun 4 aug

Vorige week Issoudun maar werd Chateaudun 624 KM

Vlucht die alleen voor de Friese Fond vlucht telt. Normaal doen wij zo een vlucht niet mee. Lag ook nu niet in de verwachting. Seizoen is loodzwaar voor iedereen. Met een klein hok en beperkt aantal duiven moeilijk om tot het eind aan toe mee te doen voor de prijzen. Dan denk je zeker die laatste vlucht zonder betekenis en ook nog zeer warme temperaturen met noord oosten wind? Niet doen. Toch 2 mee gedaan.

We hebben de 2016-1108033. Een duivin die soms goed voor de dag komt. Was beste jonge duif bij PV De Koerier in 2016. Is een duif uit samenkweek met Albert Timmerman uit Steenwijk. Deze duivin wil nog wel eens goed voor de dag komen. Was dit jaar wat tegenvallend en mocht het laten zien. Nou dat heeft ze gedaan. Ik had wat tips van mijn collega liefhebbers gekregen voor de Fond ( Johan Halman) en dacht ik ga die toepassen op de laatste vluchten. Ach het ging wel goed moet ik zeggen. De 16-033 werd 2e in de club achter duif van Adrie Kors en 20e van de Afdeling. Er waren maar 376 duiven mee , omdat het zwaar seizoen was, maar deze 033 heeft aantal duiven van topliefhebbers verslagen en was daar blij mee. Ze had een snelheid van 974 mpm dus dat geeft aan dat de vlucht loodzwaar was.

De 2e duif was 70e en zo hadden we s avonds ook nog alle 2 thuis. Ook dat kon niet iedereen vertellen. De test is dus goed uitgevallen en biedt hoop voor volgend jaar op de fond.

Chateauroux

op 21 juli was ook een loodzware fondvlucht . We hadden er 10 mee :

We beginnen met 11e plaats en de 4e hadden we op plaats 19. Is aardig. Dan komt het op zaterdagavond hadden we 9 in klok en de laatste zat zondagmorgen in klok. Dit was heel goed als je de berichten hoorde over nog na te komen duiven. Kortom trots op onze duiven.