3 sept . 2x winnaar Afdeling in 8 dagen!


De 122

Het was dinsdag 29 aug . Mooi op tijd thuis om de jonge Duivinnen te laten trainen. Op een gegeven moment zie ik grotere groep trainen. Doe even app naar buurman liefhebber met de vraag of dat de jongen zijn van de nr 1 en nr 2 in rayon West zijn. Was grapje hoor .😉Kreeg een bevestiging dus ze waren #even samen aan de vlieg. Na een dik uur kwamen ze van ons bij het hok en na 75 min was de gang er wel uit. Ze wilden wel naar binnen. Er mist er 1 . Zat niet bij buurman.

Na 1 uur en 47 min komt de laatste er aan. We hebben benzing live altijd aan dus kunnen zo alles zien en bijhouden. En ja hoor het is de 122. Dag later wederom een aardige training en er mist er 1 . Je denkt nu de 122 maar nee het is de 121 ! Bijna precies hetzelfde en ook na 1 uur en 45 als laatste in hok . Zijn zusjes.
Dit is niet 1e keer dat ze gelijkwaardige kunstjes vertonen. Opvallend . Volgens mij Siamese tweeling.

Dan de vlucht Heusden Zolder . 202 km.
15.25 moet de duif er zijn om 1e duif in Vollenhove voor te zijn.

Dan om 15.20 vliegt een duif boven hok. Pats zo in 1 keer. Niet zien komen . Ook net als vorige week heel snel op antenne en in hok. Geweldig krijg t er weer koud van.

Laat nu de 122 de winnaar in Afdeling zijn . De duivin die dinsdag bijna 2 uur weg was tijdens training. Ze is nu 3 x 1e op hok.

Heusden Zolder Jong  7277 duiven en Natour 10.334 bij elkaar.

Dit zijn dan 17.671 duiven

 

Weet ook wel dat de natour duiven niet allemaal kunnen winnen natuurlijk maar noem het totaal toch maar even. Denk dat 1/3 in staat is om mooie prijs te winnen. Korf zelf duiven in en er zijn wel veel in rui etc etc. Maar goed daar gaat het om de ervaring .

De 2 overwinningen :

In club en west 19 van de 30 in de prijzen. Kijk daar zijn we dan ook weer blij mee. De club heeft t goed gedaan en zijn over de luchtweg problemen heen. Ze hebben hier een aantal weken  toch wel even last van gehad. Wellicht eerder moeten schakelen maar dus niet voldoende aangepakt .