2 sept AS

Uitschieters

We lezen de blog van Ad Schaerlaeckens regelmatig en waar hij gisteren over sprak heb ik in club meerdere malen op tafel gegooid. Is een mooie discussie ook. Valt ons ( Toon en Ik) wel op dat er liefhebbers zijn die er alleen op “belangrijke vluchten” zijn. op andere vluchten zie je ze bijna niet in de top van uitslag staan. Wat ook op valt is dat je ze met kampioenschappen niet in top ziet staan. Hele seizoen presteren dat is een kunst . Dan zeggen dat alleen belangrijke vluchten tellen etc etc. Zal wel zo zijn maar hetgeen wat AS nu schrijft is hetgeen wat wij al langer aangeven.

 

Hangt er van af  (31-08-2023)

Of je voor een klassieker als voorheen Orleans in Nederland en nog Bourges in België medisch iets kunt doen om de duiven een boost te geven?
Dat vragen vooral mensen zich af die het op valt dat vaak sprake is van hetzelfde scenario: Veel bekende hokken, die voorgaande vluchten matig presteerden, staan er ineens.

HERINNERING
Enkele jaren terug gingen mijn vrouw en ik bij mooi weer geregeld langs de Nete fietsen. Fietsen in de Caddy en soms ook een mand duiven om daar te lappen.

Je zit daar in de streek Bevel, Itegem, Berlaar, Hallaar enzovoorts waar veel toppers wonen en vaak was een bezoek aan zo’n topper gepland.
Zoals die keer, kort na Bourges, waarop X zoals gewoonlijk weer had verrast. We troffen het. X had mensen op bezoek en dat was niet zo maar bezoek. Het was een bekende streekgenoot die op Bourges ook verrassend had uitgehaald.
Kon dat toeval zijn?

HMM
Ik feliciteerde beide en hoe zeer ze nadien hun best deden niet over duiven te praten, ik bleef door hameren.  

Maar helaas. Het werd niet meer dan een krampachtige dans rond alles wat niet gezegd mocht worden. Toen ik op de man af vroeg of ze hetzelfde systeem hadden leek de stilte die volgde te trillen van de zenuwen van beide heren.
Zonder veel wijzer te zijn geworden nam ik afscheid. Nu wil ik niet zeggen dat X knipoogde toen we afscheid namen maar het kwam wel in de buurt.

ZELFDE
Later kwam het er uit. X gaf toe dat zeker sprake was van een ‘medisch kantje’.

Iets waar ik ook nooit aan getwijfeld had.
Antibiotica dus. Of het altijd werkt?
Hangt er van af. Niet of nauwelijks als je het wekelijks toepast.
Bij eenmalig ‘gebruik’ echter is succes bijna verzekerd. De terugval die later volgt eveneens. 

 

Als je ons volgt doen we altijd mee met de kampioenschappen en dat vinden we leuk en spannend . Iedere dag krijgen onze duiven verzorging dus wil graag iedere week mee doen met de prijzen. Lukt niet altijd natuurlijk maar doel is er. We kunnen dan bv medisch ingrijpen door bv spuiten  maar dan hou je het geen seizoen vol. Dan zie je die liefhebbers niet in de kampioenschappen vermeld. En we zijn het dus helemaal eens met AS. Blij dat hij weer schrijft.

 

Heusden Zolder

202 km en onze duiven hebben geen last meer van de oogjes. Zaterdagavond ( na de winst) gelijk weer gedruppeld. Ze hebben lekker getraind en wederom de duivinnen beter. 1x weg gehad en deze keer onder Urk gelost. Een 37 km .

30 mee op jong en 5 op natour . Jongen. Zul je zien dat ………..

We gaan zien wat ze doen. 2 doffers zijn nog thuis . 1 laat thuis van Rethel .