3 dec. Uitvliegen

Dit jaar bij een duif een spierblessure gehad. Deze duif wilde er niet uit en trainde dus niet. Tijdens controle bij Wolff werd er een spierblessure geconstateerd aan vleugel. Deze duif de 16-248 “Go Down” stond voor deze blessure zeer hoog in allerlei klassementen. Hij had nog niet gemist:

Volgens Wolff kon ik deze duif wel vergeten in 2017. Nog wel geprobeerd echter dat was een fout. Deze doffer is er nog wel en bij controle eind van het vliegseizoen was de spierblessure weg. Uiteindelijk was mijn vraag van hoe dit nou kon nog niet beantwoord. In de club heb ik dit ook ter sprake gebracht en op een gegeven moment hoorde ik Harm van Sluis zeggen dat de doffer best wel eens bij uitvliegen geblesseerd kan zijn geraakt. Dit heb ik onthouden en ben eens gaan kijken bij het uitvlieggat. Nou ja zeg als je daar naar kijkt en eens goed nadenkt dat kan ik me best wel voorstellen dat er iets kan gebeuren bij het uitvliegen / loslaten van de duiven.

Als de duiven nl. lekker fit zijn dan stormen ze uit het hok om te gaan trainen. Dan kan het best wel eens voorkomen dat ze tegen elkaar aanvliegen met dit kleine uitvlieggat. Wat ook eigenlijk dom van mij om zo een klein gat te hebben. “Go Down” ging de laatste tijd ook niet meer naar buiten. Alles ging vliegen alleen “Go Down”niet. Ik ben gaan klussen en uiteindelijk heb ik het breder gekregen:

Nou dit scheelt enorm. En weet je wat? Bij het loslaten van de duiven kwam “Go Down” er ook uit. Het kan ook wel zijn dat ie last had van zijn laatste pen en dat ie daarom even niet naar buiten wilde maar hij kwam nu wel. Het risico van blessures bij uitvliegen hebben we verkleind. Harm, bedankt nog voor je opmerking. Dat was een goede tip.!

Bij de duivinnen moet ie ook nog aangepast worden want die is net zo smal. Zo zijn we toch nog het hok aan het aanpassen /veranderen. Ik had eerder al geschreven dat er aanpassingen aan het hok zouden komen in de winter. Later kreeg ik opmerkingen dat ik wel gek zou zijn als ik dat zou doen want het gaat toch heel goed? Dit is een kleine aanpassing die wat ruime geeft bij uitvliegen en ook nog iets meer licht in hok geeft.