29 maart. Het oog wil ook wat

Klussen

De duivensport is een schitterende hobby. Het is nu verstandig om thuis te blijven en dat doen we dan ook zo veel mogelijk. Gelukkig kan en mag ik nog werken dus in de werkweek zijn we daar druk mee. ‘S avonds zijn we thuis en in het weekend gaan we alleen bij hoge uitzondering de deur uit. Is er al verveling? Absoluut niet. Met een duivenhok vol met duiven is er altijd wel iets te doen. Ook hebben we een tuin die aandacht krijgt dus werk zat.

Voldoende

Inmiddels zijn alle jongen in het vlieghok aanwezig. We zitten op ruim 50 jonge duiven. Voldoende. Vanavond even bij ze gezeten en ben enorm tevreden met deze duiven. Gisteren allemaal in de hand gehad en een nacht in de mand gezet. Is spannend natuurlijk want we zijn ook aan het verduisteren en dan dit weekend een uur tijdverschil. We zullen zien.

Oude

De oude duiven zitten er goed bij. Dons en goede mest. De training is met vlag en niet te lang. Als vlag naar beneden gaat mogen ze naar binnen. Een gedoseerde training dus hier. Voordeel is dat de jongen er door de week ook nog een keer uit kunnen.

Het oog

Normaal zitten we nu aan begin van het seizoen en denk je er niet aan om het hok op te knappen. Met nieuwe kleppen was ik al even begonnen. Vandaag de voorkant geschilderd en opgeknapt. Het is weer zoals we het graag zien. 

 

De windveren hadden we vorig weekend vervangen dus het is weer een plaatje van een hok. Alleen nog 2 zijkanten en achterkant in de verf maar dat gaat ook lukken de komende 7 dagen.

Los

Wat is het toch ook een mooi gezicht als ze aan het trainen zijn of als de jongen de wereld gaan verkennen

Slachtoffer

Het 1e slachtoffer is daar. Een jong. Zaterdagochtend los en een ooievaar is onbekend en wat is dat schrikken. Paniek bij de jongen. In de middag kwam er nog een jong op de plank. Met moeite want ze liep mank. Ik kon het jong zo pakken en OH wat was ze beschadigd. Waarschijnlijk een draad want er zat geen vel meer op van voor naar achteren. Hier kan de beste naaister niets meer van maken. Ik zag alles liggen. Een brok in de keel. Deze duif hadden we graag op zien groeien en mee gespeeld. Ja ook dit hoort erbij maar went nooit. !