4 april. Te

Doffers en Duivinnen

Deze week lieten de doffers een te goede training zien. Woensdag en donderdag was het OP DIT MOMENT veel te gek. Natuurlijk zien we het graag en wat is t mooi om te zien maar veel te vroeg. De Duivinnen lieten een andere training zien. Beperkte enthousiasme. Een groot verschil dus.

Wat

Wat moeten we doen op dit moment. Je leest verduisteren, opnieuw koppelen en zelfs weer een nestje laten bouwen. Hier gaan we het donker houden en gaan de koppels soms even samen. Voer is nog wel een dingetje maar is wel iets lichter dan vorig jaar in deze tijd.

Jong

Jong ( gedeelte) gaat wat vliegen. Het hoeft voor mij zeker nog niet. Ze krijgen ook nog volop kweekvoer dus lekker rustig aan doen. Moet zeggen dat ze het buiten  goed doen. Zijn “trots”op hun hok en de schuur. Dus nog weinig op dak van huis en ook ‘nog’ niet op plattedak van overkapping buren. Zodra ze erop zitten gaat de hengel die kant op. Van hok en schuur worden ze niet opgejaagd. Dat moet vertrouwd zijn. Na start verduisteren zag ik nog 2 duiven vliegen. Achteraf waren het 2 jongen van ons. Er kwam 1 op het hok en mocht alleen bij duivinnen binnen. De jongen zaten al verduisterd. De 2e bleek ook van ons te zijn. Deze zat bij clubgenoot Albert Timmerman. Ik had de jongen niet geteld en doe dat ook weinig op dit moment. Deze 67 zit nu weer op ons hok.

Wedvluchten

Ja daar wachten we nu op. Het kriebelt wel hoor. Zou ze nu ook graag willen africhten maar hou rekening met het advies van de NPO en de intelligente Lockdown. We gaan het zeker niet opzoeken al hoewel het een beperkt risico is als ze je duiven zelf pakt , aantal km van huis loslaat en weer terug rijdt. Maar nogmaals ik respecteer het advies.

2019

Wel kijken we even terug naar de start van seizoen 2019. Wat een dramatisch begin was dat. De trouwe lezer weet dat vast nog wel. Bij de 1e trainingsvlucht nog een mooie 8e prijs  van Rayon en 2e in de club: Hier hadden we alleen de doffers mee.

Maar dit was maar een training. Toen kwam de 1e wedvlucht: Deurne

Ja u leest het goed. In club starten we met een 179e prijs en in rayon er onder door. Dan klokken we wel in 2 minuten 18 van de 25. Je voelt het al aankomen: De klok werkte niet. Toen ik klok klaar had wel de 1e duif die aankwam over klok gehaald. Was die op tijd? Ja die was op tijd! Een bezoeker meldde direct dat die mooi op tijd was. Ja dan baal je wel want na die 1e duif geen duif meer zien aankomen want ik was bezig met de klok. Uiteindelijk mijn eigen stomme fout hersteld en toch aantal duiven over antenne gehaald.

Beloning

De frustratie was natuurlijk na de vorige vlucht groot geweest. Grote troost was dat ze wel goed hadden gevlogen alleen hun baasje had last een black out. Wat is het dan mooi als je duiven de week na die drama vlucht je belonen met een topprestatie:

In het rayon een 1e en 2e. 17 van de 25 in de prijzen. Dus waren ze die week er voor ook goed? Jazeker. Gaaf dat dan je duiven  revanche nemen. Zo goed zelfs dat ze in de Afdeling een prestatie haalden om trots op te zijn. Kijk ook naar de 16-144. Deze duivin vloog later in seizoen een 2e en 8e NPO op Troyes en Auxerre.

Een 40e en 43e prijs van 20.693 duiven. Maar kijk goed! Het was een vlucht met wind mee. Dan zit je in zuiden van Rayon (Steenwijk) niet echt gunstig. Wij hebben 174 km en alle anderen zitten ver boven de 210 km. Een topprestatie weer van de 144 en van de 500.

Wat een geluk dat er aftrekvluchten waren in 2019. Zo werden we uiteindelijk toch nog in 2019

Kampioen Generaal Kort van het Rayon West.

Afijn dat was de start van 2019. Start seizoen 2020 is al anders en we moeten maar afwachten hoe die verloopt.