27 maart Lappen

Lappen wordt het genoemd. Lappen= Duiven wegbrengen voor een trainingsvluchtje. Raar woord eigenlijk toch? Waar komt het vandaan?

Goed wij hebben zondag jl voor het eerst de doffers weggebracht. Rond 13.00 was het en volledig bewolkt. Niet de beste omstandigheden en dat hebben we ook gemerkt. Na 32 minuten kwamen de duiven terug van Blokzijl. Zag het direct want ze gingen als een speer naar Blokzijl en bleven daar rondjes draaien toen we met de auto langs Blokzijl kwamen. Afijn wel alles thuis en ook weer in het hok.

Maandagavond 19.00  zijn we met de duivinnen op pad geweest. Zelfde loopje. Blokzijl. Dit duurde 22 minuten dus 10 minuten sneller. Niet alles tegelijk hoor. Nee , eerst 1 en later kwamen ze in groepjes binnen. Ook nog lang niet snel genoeg maar het is 1e keer. Dacht dat alles er was maar in de avond zat er 1 duivin tegen gaas aan. Niet geteld en er was 1 later dus. Slordig. Wel alles thuis dus. Jaarlingen moeten spelletje nog leren en ook de ouderen moeten er nog wel even inkomen.

Of ik vrijdag inkorf voor trainingsvlucht Duiven is nog niet bekend. Na 1 lap zeker niet dus eens kijken of er deze week nog wat gelapt kan worden.

Wat betreft de trianing van de duivinnen en doffers mogen we niet klagen en zullen dat ook zeker niet doen. Ook de jongen zijn onder controle voor zover je dat kan zeggen dan. Mest is goed, vreten goed en zijn regelmatig los. De eerste rondjes zijn gemaakt. Vandaag 1 jong ontsnapt die gewoon met duivinnen mee vliegt. Nee niet gedurende de hele training want dat hield de jonge duif niet vol. Die kwam eerder naar beneden vanavond.

Bonnen van Toon zijn bijna klaar dus die kunnen binnenkort worden opgehaald. We nemen zelf contact op voor datum..