1 april lap en taart

Dacht dat ik 29 maart had geschreven echter was niet actief gezet. Op 29 maart een lap met duivinnen gedaan om 19.00 uur  en waar ze er de eerste keer 22 minuten over deden waren ze nu voor mij thuis en al lekker in hok. Alleen de non die zat op klep en had dus geen motivatie om naar binnen te gaan. Zo zie je dus dat ze wel even in ritme moeten komen.

Na de lap op de avond een lekkere taart gebakken ivm verjaardag mijn vrouw op 30 maart. Lekker ja want had natuurlijk wel even geproefd. Lekker verjaardag vieren en omdat vlucht was afgelast ook even niet op vrijdagavond naar de club.

31 maart heb ik paar bonduiven en de andere jonge duiven opgehaald bij broer Toon. Heb ze daarna ook bij de liefhebbers gebracht. Bennie Steffens. Gezellig met een paar koppen koffie weer even bijgepraat. Joop Schuring een bonduif die maandag wordt opgehaald. Bij Adrie Kors aantal jongen voor de snelheid. Dat is tenminste de bedoeling en eens kijken wat dat gaat worden. Ook hier natuurlijk met koffie en water even gemolken. Mooie afspraak gemaakt. Dan hebben Adrie en Mary hebben veel last van roofvogels. Houden zo nu en dan toch wel even duiven vast om niet een zogenaamde MC Donald te worden. Lastig zoiets maar wat is nu een oplossing dan? Die is er niet direct. Onregelmatig duiven los is iets maar geeft ook geen garantie.

In de middag zelf nog even de doffers weggebracht. Die kwamen thuis toen de jongen nog los waren en dat doen we maar niet weer. De doffers hebben nog geen routine om hok direct in te gaan waar ze de partner kunnen aantreffen. De meeste doffers vlogen dus nog lekker even bij hok en zaten achter de  jongen aan.

De jongen krijgen nu  10 dagen de verduistering en zitten niet echt fris. Eten is wat traag dus even goed opletten. Ze komen nog wel binnen maar dat is het dan ook wel. 1 jong is vannacht buiten gebleven die wilde niet naar binnen. Zat niet op dak en in elkaar maar was dwars en eigenwijs en deed helemaal zijn / haar eigen ding. Dan maar buiten blijven. Zit nu weer in hok.