2 april. Daar is ie weer

Start

De start van het nieuwe seizoen is ook de vrachtwagen waarin onze duiven vervoerd worden naar lossingsplaats. Als het weer bij onze club komt aanrijden weten we zeker dat ’t begint. We hebben in onze Afdeling ook een mooie auto met opdruk “ONZE HOBBY DUIVENSPORT”. Een plaatje!!

We moeten wel kritisch blijven natuurlijk. Een stap verder is dat alle deuren tegelijk open gaan. Hier gaan alle deuren nog  1 voor 1 los. De verschillen zijn tegenwoordig vaak zo klein dat dit eigenlijk ook opgelost moet gaan worden. Veel afdelingen hebben die voorziening al. Maaaaar we mogen weer vliegen.

Voorbereiding

Hier zijn duivinnen en doffers beide 2 x gelapt. Op 20 km 2 x de duivinnen en doffers op 20 en 30 km. Ik zag met de warmte deze week wel even een verandering bij de duiven. Minder eten en bij training moesten ze  ook aan de warmte  wennen. Dan is het onder de 10 dan rond de 23 graden en later is het weer 10 graden. Op donderdag waren de duivinnen lekker bezig. De doffers voor 2e x in Zwolle gelapt door Toon.

Duiven

Vanuit Duiven gaan ze morgen gelost worden. Bijna 100 km. Een trainingsvlucht. Wie? Alleen de duivinnen. Ze mogen thuiskomen met partner thuis. Vooral de jaarlingen moeten dat spelletje nog leren. Wel hebben we dit seizoen iets meer duivinnen. Een 20 stuks. Het was moeilijk selecteren vorig jaar. Vluchten met veelal wind mee dus om dan alleen naar prijs% te kijken vonden we oneerlijk. Wel hebben we maar 11 doffers. Geen plaats voor meer. Dit betekent dat iedere doffer 2 duivinnen heeft. Bijna dan. De 2e partner is 1 x gekoppeld dus dat is nog niet echt aan. Ik bedoel ook dat de 2e duivin nog niet vast op de bak zit. Wat tijd te kort eigenlijk.

Of dit gaat lukken zullen we zien. Het geeft wel meer werk maar gaan het eens proberen. Kan ook betekenen dat we wel snel door gaan selecteren of dat we een aantal duivinnen thuis laten voor de partner. We gaan ’t zien.

Volgende week , bij doorgang vluchten, gaan de doffers wel weer mee.

Jong

Bij jong zitten er vanaf 1 april 39 jongen bij elkaar. De 27 van Toon waren nog gescheiden van de jongen uit de vliegers. Nu alles bij elkaar. Hoop dit weekend ze los te laten. Jongen van de kwekers zijn nog niet los geweest. Van de vliegers maar 2 x.

Afgelopen donderdagavond nog 7 jongen van de kwekers bijgezet. Nu dus 46 stuks en dat is dan voldoende. De laatste 7 zitten nog even in de mand.

 

Let’s GO