17 juni. Top uitslag

Zo trots op onze duiven. Natuurlijk bij de 1e. Maar ze laten zich bijna allemaal zien. 10 waren er mee. De fondvlucht duiven bleven thuis.

Een 1e in club, in Rayon en 34e in Afdeling Friesland. Echt heel blij mee.

Komt de TT Quievrain 17 vanmorgen even bij mij op de schouder zitten. Ze is de winnares van gisteren. Ze wilde even een snoepje omdat ze wel erg goed was. Vooruit dan maar!

 

1e in Rayon West. En geen uitschieter. Ook 8,12,53,57,76,98 en 164. Dus 1 op 4 of zelfs 1 op 5 het is en blijft 80% prijs. Dus een 1e en een uitzonderlijk goed prijs%. Is gewoon goed.

Als het Rayon goed is dan is het bij de club altijd nog iets beter. Dat is logisch. De 8 prijs duiven waren op plaats 43 binnen van de 271 duiven. Ook aardig!

Ook zo blij met de doffer 17-507.

Zal hij het toch weer gaan doen? Natuurlijk de wind zat mee maar dat hadden toch alle duiven in het concours? Goede prestatie en heel benieuwd of dit een uitschieter was of dat hij er bovenop gaat komen / is.

Dan de Afdeling Friesland. Met deze ZW wind en wind in Frankrijk die beperkt was zou het noorden van Friesland de kop pakken. Dit bleek ook het geval te zijn. Maar als je dan kijkt waar onze duivin de 29 al staat dan weet ik zeker dat ze heel erg goed was gisteren:

Een 34e op 8939 duiven. In zuiden van Afdeling Friesland de 6e duif!

 

Dan hebben we nog ons Samenspel E. Op 1925 duiven een 7e plaats en 80%.

 

Nou de goed nieuws show met uitslagen is zo wel weer voldoende. Later meer over de winnende duivin die al meer top uitslagen heeft gevlogen een topper hoor: Ze heet TT Quievrain.

We hebben de fond duiven thuis gelaten dit weekend.

hier zijn verschillende meningen over. De 1 zegt altijd doorspelen en zeker duivinnen en de ander geeft duiven ook wel eens weekje rust. Er komen nog zware vluchten aan en gaan kijken of het juist was wat we deden. 1 nadeel is natuurlijk dat die duiven op rust Duifkampioenschap geen punten kunnen scoren. Dat klopt maar duif ging nu voor.
Deze hebben vrijdag wel een vluchtje gekregen maar zeker geen 150 km.