16 Mei Jong en status

Jong

Ik ga het toch zeggen: met de jongen gaat het super hoor. De mest ziet er perfect uit. Ze vliegen ruim
1 1/2 uur. Dit gaf ik voor de Coli/Adeno aanval ook aan en toen was er ineens dat virus dus eigenlijk moet je niets zeggen. Nou dat gebeurt al teveel in onze hobby dus ik vermeld het. Lees ik het van vorig jaar terug dan vlogen ze soms wel 2 uur. Nou dat is nu niet het geval maar het gaat lekker en ben tevreden.

Opleren

Vorig jaar was het 10 mei dat de jongen voor 1e keer werden opgeleerd. We zitten nu op 16 mei dus moment gaat komen dat ze een stukje worden weggebracht. Ze zijn er klaar voor denken we.

Status standen

Als het goed gaat ben je altijd wat enthousiaster om de standen te bekijken. Daar hebben veel liefhebbers last van. Het gaat hier nu goed dus willen we daar ook graag naar kijken en het vermelden. Al is het alleen maar om terug te kunnen lezen:

Afdeling Friesland 900 liefhebbers:

 

Samenspel E met 190 leden:

 

In Rayon West ook een 2e plaats in Totaal stand.

In vereniging PV De Doorzetters staan we nog op de hoogste trede van het Podium:

 

Duifkampioenschap na 5 vluchten hebben we 10 duiven bij de Top 50.

Ophalen

Deze week positieve ervaring met vreemde duif. Zaterdag 1 jong van Hoekstra uit Dalen opgevangen. Op maandag kwam hij deze ophalen. Wilde graag even 2 dagen wachten omdat hij paar meer kwijt was en wellicht zaten die ook in deze omgeving. Was niet het geval dus alleen voor 1 jong gereden. Ze zijn er dus nog wel! Ook nam hij een andere vreemde duif mee. Een jaarling. Deze kwam uit Almelo en zou hij in buurt van Hoogeveen loslaten. Super dit.

Training

Wat hebben die duiven toch een schik als er zoveel wind staat. Vanavond windkracht 4 a 5 en ze genoten er volgens mij met wel van.

Rayon West

Iets over winst van Adrie en Mary Kors in Rayon West geschreven op site van Rayon West.

Kijk maar even