16 juli . Excuses

Sorry

Dan heb je een site en dan schrijf je niets! Hiervoor allereerst onze , mijn, excuses naar de volgers van onze site. Weet echt hoe het is om steeds maar weer een “dooie” site te bezoeken. Dan denk je er zal nu wel iets op staan maar nee hoor het blijft stil.
We proberen vanaf heden weer wat leven in de site te brengen.

Hok

We ontkomen er niet aan om hier mee te beginnen. Het nieuwe hok staat en voorkant en zijkanten zitten in de kleur  die we willen. Achterkant en sommige delen moeten nog een laag hebben maar dat is voor na de jonge duiven vluchten. Zijn we nu tevreden over hok? Gedeeltelijk. Heb zelf een redelijk grote fout gemaakt.

1. Wij willen geen deur in t midden omdat wij groter zijn gegaan voor duiven en niet voor een ruimte met deur. Dus een deur aan zijkant. Heb ik nu de deur aan de doffer kant. Kom dus altijd bij de doffers binnen. Druk druk want ik kom nogal eens binnen nl. Is wat stres voor de doffers vind ik nu. Oplossing is dus ook een deur aan andere kant waar we dan bij jong binnenkomen. Dan wordt dat weer gelijk aan ons vorige hok waar we ook 2 deuren hadden.

2. Dak is niet naar t zin. Pannen willen we toch weer vervangen met onze eigen.  De pannen die we op vorige hok hadden. Dat paste niet maar gaan we een oplossing voor zoeken.

In t hok ben ik wel veel bezig om t naar mijn zin te maken. Kleine dingen maar toch.

Dan heb je je duiven natuurlijk ook en die moeten verzorgd worden. Dat is fijn en genieten! Een job met 40 uur  en natuurlijk je familie. Ach dan kom ik wel eens wat hobby tijd te kort hoor. Tijd voor schrijven op site heb ik dus niet gemaakt.

Duiven

Dit jaar wilden we alleen met jong vliegen. Door nieuwe hok de 1e vluchten meegedaan om te kijken hoe duiven op hok reageerden. Dit was aardig en na 4 vluchten gestopt. Na het schilderen van hok.
Enige weken geleden op super Vitesse weer even meegedaan en vorige week ook . Laat toch even de uitslag zien. Is lang geleden dat we uitslag hebben laten zien:

 

 

Het was Weert. Duiven hebben geen ritme blz bla bla. Half gekoppeld , geen jongen groot gebracht , koppels niet bakvast. Geen aandacht aan gegeven. Dat klopt natuurlijk niet maar is wel zo.
1 , 3 , en 8 is 3 bij top 10. Is wel aardig en dan doe je mee!

Jonge duiven

Maar het gaat om de jonge duiven.

Hoe gaat t met jong op een nieuw hok. Is eigenlijk best wel spannend hoor. Op vorige hok ging t altijd wel goed . Nu is t afwachten.

Vandaag hadden we de 1e wedstrijd. Die was vanuit Duiven. 91 km.

40 duiven mee en in district 3 .
26 duiven in prijs =  61% en

5 duiven in top 100 op 7376 duiven . Wel aardig. Hier dus tevreden.

Van de 40 missen er nog wel 4 en dat vinden we te veel.

Schreef al eerder over dak maar daar zat vandaag toch wel enige ergenis. Het is zadel met korte kant naar voren. De jongen landen teveel op dak en zelfs ook op korte kant dus net boven de plank. Ze moeten iets naar beneden vliegen om op plank / antenne te komen. Bespeur daar toch wat angst . Vandaag zat daar wat vertraging. Ook daar moeten we op zoek naar oplossing want dit kost gewoon teveel tijd.

 

Conclusie

We zijn nog niet klaar! Het is nog niet AF.  Mooie hobby hè ?