5 juni . Pauze stand

Vakantie

Op dit moment genieten wij , mijn vrouw en ik, van een vakantie op Zakynthos. Geweldig! De duiven worden weer verzorgd door Gerrit Vedder. Wij , de hele familie Kruisweg , zijn daar natuurlijk heel blij mee.
Gerrit geeft niet alleen voer maar laat ze ook even trainen en geeft zelfs bad. Geweldig !

Geen vluchten

Eind vorig seizoen aangegeven dat we niet met oud zouden spelen in 2022. Een jaar pauze. Ivm  nieuw hok zijn we wel begonnen om te kijken of hok in orde is. Dat is t wel denken we. Dan gaan we op vakantie en toen hebben we de vluchten stil gelegd.

14 jaar

Vanaf 2008 hebben we duiven. Denk 2009 dat we constant , iedere week , met de vluchten hebben meegedaan. Dus zeker 12 jaar iedere week een vlucht. Geen week missen want dan lig je eruit voor kampioenschappen. Dat weet je dus zorg je dat duiven iedere week in seizoen meegaan. Eigenlijk best wel bijzonder maar zo is de duivensport. Je kunt ook vluchten uitzoeken natuurlijk maar een competitie vinden we spannend en daar doen we graag aan mee.

Tijdens vakanties collega liefhebbers gevraagd of ze duiven wilden verzorgen en ook duiven wilden inkorven en binnen wilden halen bij vluchten . Een opgave voor die mensen maar is steeds gelukt. En mag zeggen ook met veel succes. Geregeld ook topprijzen. Laatste jaren verzorgd Gerrit dit. Zo blij mee!

Stop

Nu toch, na start met nieuwe hok , gestopt met vluchten en moet zeggen dat dat wel een stap is. De 1e zaterdag zonder wedstrijd is wel bijzonder hoor. Wat is de duivensport een verslaving zeg. De aankomst van de duiven mis je al op vrijdagavond voor de vlucht. Het is dus wel even wennen.” Even “ zal wel even duren .

Nu lekker met jonge duiven spelen . Veel aandacht gaat daar nu naar toe.