12 maart . Beste jongen 2021

Zitten niet meer op het hok

Ik citeer een stukje van Christiaan v d Wetering. Beste liefhebber volgens WHZB – TBOTB 2018:

Hokbezetting

Christian: “Ik heb praktisch alle jonge duiven van afgelopen jaar aangehouden. Ze hebben goed gepresteerd, maar dat is niet het argument voor deze keuze. Uit ervaring weet ik dat vaak mijn beste jaarlingen duiven zijn die als jong absoluut niet top gepresteerd hebben. Bovendien zijn maar zelden en echt zelden mijn beste jongen de beste jaarlingen. Vooral op bijzondere vluchten als het wat minder duivenweer is zijn het juist de jaarlingen die de omstandigheden beter trotseren en echt kop vliegen. Als jaarling moeten ze bij mij echt presteren. Van hen verwacht ik echt een aantal prijzen die er toedoen. Als je deze maatstaf hanteert, dan is selectie niet zo moeilijk.”

Bij ons zijn de 2 beste jonge duiven (2020) niet meer op ons hok.

we hebben ons beste jonge duif, van 55 jongen,  2020 :20-268 en ook

De jonge top duif 20-239 =1e afdelingswinnaar van 16.143 duivin en een 8e prijs van afdeling met 17.871 duiven.

Deze zitten dus niet meer op ons hok en als ik dat van Christiaan lees geeft dat toch wat troost. Hebben we er goed aan gedaan? We zullen het nooit weten.