12 juni Opluchting

Vluchten

We hadden een Vitesse en fond vlucht. Vitesse was aardig met een 5e en 7e prijs in club en voor rayon West een 18 en 23e plaats op 678 duiven. Opvallend dat onze 76 doffer 1 e op hok was. Hij was een week weggeweest van 1e fond vlucht. Deze doffer was al 3e TT in afdeling Friesland en  vorig jaar ook TT op Weert.

Deze duif is broer van de 34 duivin bij Bennie Steffens . Die duivin presteert wel heel bijzonder. Bijna altijd als 1e bij Bennie op hok met grote voorsprong. Maar ook super in zijn club en rayon. Afgelopen weekend ook 1e in club.

De Fond moet beter. We begonnen met een 9e ,11,12,16e plaats. Die 4 kwamen mooi bij elkaar binnen op 550 km wat toch ongelofelijk is. Maar we zaten wel 15 min te laat.

Opluchting

Maandag jl, begin avond , onze jongen opgeleerd vanuit Zwolle. De naarste plek die er is: bij de camping. Ik dacht dat t nog voor het onweer kon. Niet dus. Bij thuiskomst om 21.45 zaten er 10 vd 43 in het hok. Slecht geslapen dus. Zelfs in schemer landen er nog 2 op de klep. Ik kon er 1 zo pakken.

Om 5.30 uur hoor ik de doffers actief zijn. Is te vroeg dus dan is er iets en ja hoor . Er zijn reeds jongen terug. Om 7.00 uur zijn er 20 bij gekomen. Om 17.00 uur waren er nog 9 stuks extra. Heel opvallend is dat er ook 7 vreemden bij waren en heb ik ook opgevangen.

Al met al loopt t af met een sisser af maar heb me best wel rot gevoeld.

Nu maar hopen dat t geen extra stress geeft voor nog een coli periode.