Zondag 5 juli. Maandag

Jong

We hebben met jong afgelopen week 2 africhtingen gedaan. Na de coli gewacht tot ze weer helemaal oké waren. We zijn weer gestart op 28 km bij Ens. Er zijn 53 duiven gelost. In 1 keer nu. In de klok zaten 42 duiven in 1 minuut. Alles keurig thuis. Is ook een makkelijke vlucht. Ze komen onderweg heel weinig tegen.

Dag later naar Zwolle bij Van der Valk. Nou dat is teleurstellend verlopen hoor. Het is bekend dat het een rot plek is. Het heeft vast te maken met de hoogspanningsdraden , een mast en water. We weten dat dat zo is en omdat de africhtingen goed zijn gegaan hebben we de jongen daar gelost. Ze moesten nu gaan werken. Ook hebben we altijd wel een africhting waar het spannend tot heel spannend is. Die was nog niet geweest maar die is nu wel achter de rug.

Om 18.45 los en na 90 min geen duif. Om 22.25 komt de 29e duif binnen. Nog 24 te gaan. De volgende dag begint het om 5.50 uur. We hebben 3 jonge duiven opgehaald en zitten nu op 49 jonge duiven. Nog 4 weg. Op donderdagavond zijn ze dus gelost. Vrijdag nog veel duiven thuis gekomen. Op zaterdagmiddag komt de 62 nog binnen. Klets nat. Wat afgevallen maar wel zelf thuis. Trots op die duif.
Hebben ze er iets van geleerd? Dat zal vast wel want er zijn veel individueel thuis gekomen. Is het goed geweest? Moeten we afwachten.Nu is de eerst volgende africhting wel een geplande “makkelijke “.

Maandag

Nou dan komt de fond op Maandag binnen. Baal daar natuurlijk enorm van. Gelijk denken hoe we dat gaan regelen. Ben zelf een jaar thuis geweest en ervaren dat onze hobby dan zoveel mooier is. Makkelijker is. Je hebt overal rijkelijk de tijd voor. Dat is prachtig. Nu we weer werken is het meer plannen. Nu hebben we maandag een vlucht en zou toch graag de duiven willen verzorgen als ze thuis komen. Vind dat eigenlijk ook wel erg belangrijk. Dat verdienen ze wel. Dat gaat dus moeilijk worden. Ja daar baal ik dan wel van. Dan ook weer jaloers op de liefhebbers die ruim de tijd hebben. Mag wel toch?

Deurne

We wachten af. Ze proberen ( LC) het juiste te doen voor de duiven.