“Meissie”

de regelmatige bezoeker kent “ meissie “ wel. Onze makke duivin die zo mak als een hond is . Rond het hok en huis vliegt ze altijd met mij mee. Op schouder, hoofd of bij je op de grond. Tijdens vluchten haalt ze de duiven naar beneden als dat nodig is. Een zeer dierbare duif.

Tijdens de winter had ik wat problemen met eigen gezondheid zoals 2x griep en bronchitus. Dat ging maar niet weg . Daardoor ook weinig aandacht voor het duivenhok.

Nu zaten er 2 reserve duivinnen en meissie bij elkaar in hok . Ruim water en voer en ze redden zich wel dacht ik. Ja dat dacht ik. Mooi niet hè .

Tijdens grote schoonmaak afgelopen weekend ook Meissie even in handen . Schrok me een ongeluk . Een scheermes en uitgedroogd . Koud etc .

Direct naar Nanne Wolff. Zware patiënt zegt ie . Ze is aan t dood gaan . Slik . Ze moet hier blijven. Diagnose ? Ja uitgedroogd dus kan iets aan nieren hebben .

Nu 2 dagen verder en ze leeft nog steeds . Wordt vanavond door Nanne gebeld over status verder .

Ik heb zelf een vermoeden dat die 2 duivinnen elkaar leuk zijn gaan vinden. Die gaven “ meissie” geen ruimte om te drinken waardoor zij is uitgedroogd. Dit mag natuurlijk niet gebeuren en neem mij dat ook zelf kwalijk. Niet opletten is 1 maar zo de duiven laten gaan is ook niet de bedoeling. Nogmaals denk zelf dat dit het is . Nanne gaf die diagnose niet of nog niet maar het belangrijkste nu is overleven en dat zei Nanne ook. Wat ‘t is , is van latere zorg nu eerst kijken of wij Meissie er bovenop krijgen.

 

Jongen

Gelukkig dat we dit jaar dus geen 1e ronde jonge duiven hebben want dat was wel een opgave geworden. Zo zie je maar weer een geluk bij een ongeluk. Het wordt wel de eerste keer dat we met een 2e ronde gaan vliegen. Het is al jaren achtereen  kampioen met jonge duiven in de club. Club PV de Koerier en laatste jaar bij PV de Doorzetters. Beide verenigingen veel leden die goed vliegen dus echt wel goede concurrentie. We gaan t nu proberen met een 2e ronde.

Er zitten nu 2 jongen in jongen duivenhok maar verder zijn onze jonge duiven net geringd .

Stel het lukt nu eens een jaar niet dan heb ik de reden al verzonnen. 😉