Kers 🍒

Vervolg

Afgelopen week naar de laatste vlucht jonge duiven. Een vlucht waar sommigen zeggen dat hij nergens voor telt. Dat is zo maar…. Niet voor kampioenschappen maar wel voor selectie. Bij ons zijn de laatste 2 vluchten jong altijd de 2 die het zwaarst meetellen. Dus wel degelijk belangrijk.
De 2 vorige vluchten waren echte waaivluchten en daar is moeilijk op te selecteren. Al met al een moeilijk seizoen voor jong om de selectie te maken. Met name bij jongen teveel zuid westen wind . Goed voor de liefhebbers in noord oost Friesland maar niet voor ons.

Neem nu afgelopen zaterdag. Eerst hebben de duiven wat tegenwind . Die draait op een gegeven moment van weinig wind naar zuidwest en dan op laatst wat West. Stevig westen wind in Nl. Ja dan wordt het moeilijk in zuiden van de Afdeling om daarin top te vliegen. En toch is dat gelukt! Zeker gelukt!

Vrij

We waren afgelopen week ook vrij. Vakantie. Uiteindelijk niet weggegaan. Thuis geklust. Natuurlijk ook de duiven verzorgd. Dinsdag was opvallend. De jonge Duivinnen vlogen als gekken. Om 15.00 los. Na 2 uur nog niet alles binnen en ik moest weg. Pff. Soms jaag je ze op en soms blijven ze vliegen terwijl ze naar beneden moeten. ( Rijk aan voer) Ook de doffers aardig getraind op dinsdagmorgen. Op woensdagavond  was de bedoeling ze nog even te lappen. Dit om koppies leeg te maken. Maar wat een slecht weer zeg. Buienradar gaf wat blauwe lucht op. Om 19.00 alle jongen toch maar los voor een kleine 28 km. Aan de ene kant opklaring en de andere kant donkere wolken.

Laatste lap 2020

 

Thuiskomst Lap

Kom je thuis vliegen de jongen boven het huis. Niet 1 komt naar beneden. En ze bleven vliegen. Nou dat was niet de bedoeling. Een lap en dan direct in hok met elkaar , dat was de opdracht die ze hadden. Nee geen trek naar hok of partner dus. eenmaal binnen mochten ze even aan elkaar ruiken en toen weer gescheiden. Na wat rust eten erin. Ze bleven eten.

Al met al wat chaotisch.

Donderdag geen training en ’s avonds inkorven en inladen.

De laatste vlucht 2020

Zoals we op de foto zien is het rond 20.45 al donker. Tijd gaat snel.

Zaterdag

We hadden de duiven om 14.00 thuis verwacht. Zou een mooie tijd zijn . De 1e viel in Zwartsluis en dus moest onze duif hier voor 14.19 zijn. Op een gegeven moment hoor ik een zoef. Waar komt dat vandaan? En even later de 1e duif op de plank. Wow. Om 14.16.25 geklokt. Nou die wilde wel naar binnen. Een duivin de 268. Was de 2e getekende en werd dus wel verwacht. De 2e duif ook duivin de 299 ook pats boem op de antenne. Om 14.18.19 dus ook voor 14.19.00.

De trek was er dus wel bij deze 2 duivinnen. Zij zorgen ook voor :

1 en 2 in club  (126 duiven)

1 en 2 in Rayon  (758 duiven)

17 en 20 in Afdeling Friesland ( 6221 duiven)

 

Rayon West. 5x in Top 10:

Afdeling Friesland :

Niet echt gunstig met deze wind maar toch in TOP van de uitslag . De collega liefhebbers zijn iets groter. Kijk naar aantal duiven. Maar we doen goed mee.

PV De koerier

In eigen club niet zoveel liefhebbers meer. Jammer natuurlijk. Een pracht uitslag. Dit is laatste vlucht en we zijn 1 t/m 5. Toeval wil dat de 1e vlucht 2020 ook een 1 t/m 5 liet zien.

12 september laatste vlucht:

23 mei 2020 1e vlucht:

Al met al een super dag met onze jonge duiven . De laatste vluchtdag. Trots als een pauw op onze duiven.

Dit is de Kers op  de taart. Kersen!

De duiven mogen nu genieten en ontspannen en ruien. Na een bad eind maandagmiddag . Zonnebaden op de coniferen:

Na bad en zonnebaden even slenteren:

Nog geen nieuws over de duif die heeft gewonnen. Hoe ziet stamboom eruit. Dat komt de volgende keer.