9 nov Lastige duivin

Luisteren

Tijdens het vliegseizoen hou ik van discipline. Vooral tijdens de training zie ik ze graag na afloop keurig naar binnen gaan op mijn teken.  Ik had 2 duivinnen die altijd zaten te klooien. Moeilijk naar binnen krijgen of anderen dwars zitten. Kan met iets teveel voer te maken hebben echter de anderen luisterden perfect. Ook ben ik er van overtuigd dat goede duiven vaak ook “lastig” zijn. In het hok vervelend zijn of altijd willen vechten of andere bijzondere trekjes vertonen. Dit ook wel eens besproken met andere liefhebbers.

17-490

De duivin 17-490 had zoiets.  Man die bleef altijd op de coniferen zitten en ging niet naar binnen. Maar ze zag er zo goed uit en was zo mooi.  Ooit tijdens een keuring een 8,5. Op een gegeven moment was ik het zat en bleef ze thuis in hokje zitten en mocht niet meer mee met wedstrijden. Ze was dus  in 2019 altijd thuis als doffer terug moest komen van vlucht. Tijdens het seizoen was Gerrit Vedder hier wel eens om te helpen en zag die duivin in hokje zitten. Ik zei dat die niet meer mee ging  met de vluchten want ze luisterde niet. “Zo” zei Gerrit, daar mankeert niets aan hoor. Hij stelde voor om deze duivin wel met natour mee te doen. Niet gedaan want ze luisterde weer niet. ” Als je er niets meer mee doet gaat hij niet weg na het seizoen” zei Gerrit.

Gerrit Vedder vliegt niet meer maar heeft nog wel ergens een hok staan met goede duiven. Deze week kwam hij de duivin ophalen. We kwamen in het hok en daar zat ze . Mooi in ’t pak , prachtige krijtwitte neusdopjes. Nog 1 pen te stoten. Ja er mankeert niets aan zei Gerrit. Hij gaat er mee kweken en dat gaan we natuurlijk volgen.