9 maart Jongen

Jong bloed 2019

Inmiddels hebben we 4 jongen in het jonge duivenhok zitten. We hebben vandaag 2 jongen uit zoon van de “Super 781” gespeend. De 781 is de Top kweek doffer van Anton Ruitenberg. Deze zoon zit samen met de St Quentin duivin. Zij was een goede vlieger bij ons. De jongen zien er goed uit en voelen lekker aan. Ook al 2 jongen uit de 684 duivin. Dit is moeder van de 934 ,1e NPO, bij Cees Deinema-Kruisweg. Deze vloog al 7 x 1 op 100.

De vliegers die op jongen liggen gisteravond gescheiden. De duivinnen van het nest gehaald en de doffers moeten nu de jongen verder gaan voeren. De doffers wilden al weer voor een nieuwe leg gaan. Dat willen we voorkomen dus gescheiden. Inmiddels 3 eitjes dus het is niet gelukt om het te voorkomen. Is niet echt heel erg maar zie het liever niet.

Voor het eerst laten we de doffers de jongen verder groot brengen. Denk dan dat met 1 week de jongen ook naar hun hok kunnen. Vorig jaar kregen duivinnen ook 1 jong mee maar daar kwamen toen te veel eitjes. Krijgen natuurlijk volop kweekvoer en als temperatuur aangenaam is gaan ze zo met elkaar aanpappen. Eens kijken hoe het nu gaat.
De ronde van de kwekers komt er straks ook bij en dan zit het jonge duivenhok weer vol en is vliegclub voor 2019 compleet.

Gisteravond nog even bij mijn oude club geweest. Weer even bijpraten en was gezellig.