9 juli Vitesse, Midfond èn Fond

Vorm

Laatste 3 weken waren we 2x Grootmeester van Rayon West

2 juli midfond met 10 duiven en 24 juni Vitesse met 19 duiven:

Het is een competitie die , over het algemeen, de vorm van de totale groep laat zien. Je moet een hoog gemiddelde prijs halen wil je nr1 worden. Is het belangrijk? Het laat naar mijn mening zien of de vorm slecht, redelijk of goed is. Wij vinden een goed prijs % wel belangrijk. Belangrijker dan een competitie aangewezen bv. Hoog % prijs laat de kracht van de totale groep zien.

Winst

De laatste 2 weken hebben wij een midfond , een vitesse en een Fond gehad.
In club hebben we op al die drie vluchten een 1e prijs gehaald. Dit weekend de dubbel. 1 op Vitesse en 1 op Fond. Is prachtig want dat komt niet zo vaak voor.

Iedere vlucht is speciaal maar de Fond gaf iets extra’s.

240

Vorige week dus de midfond met 3 nachten mand met 1e prijs voor de 20-240. Dit weekend op de vitesse Heusden Zolder met zuidoosten / oosten wind en hoge temperatuur ook een 1e voor de 20-240. Een duivin . Een klasse duif.

Ze is een 2 vluchten thuis gebleven omdat ze een vleugelprobleem had tijdens bezoek aan Nanne Wolff. Toen ze in het hok plots bovenin ging zitten waar altijd andere duivin zat toen dacht ik dat ze wel eens beter kon zijn. Ze trainde nl ook met de groep mee. Gelijk de 1e vlucht een 2e prijs op hok ( achter haar zus de 41) en de 2 weken daarna dus 2 x een 1e prijs in club. O ja ook in groter rayon goed hoor.

41e Weert 671 duiven 176 km ( 1e vlucht weer  na blessure)

14e van 677 duiven Chalons et Champagne ( 3 nachten mand) 445 km

3e van 557 duiven Heusden Zolder warm en zuidoost / oost en 202 km

Kortom een topper.

Op deze vlucht waren we 3e grootmeester in rayon. Ook goed !

Fondvlucht

Gray. Een vlucht van 596 km . Een 28e prijs op 2676 duiven. Totale Afdeling. Trots op deze duivin.

We wilden het toch met paar Duivinnen gaan proberen op de fond. Had de 112 uitgezocht maar deze kreeg op dinsdag een probleem. Dunne mest . Ze was vorige week onze 3 e duif en goed op tijd dus had onderweg niet gedronken. Denken we. Was ook de al genoemde midfond vlucht met 3 nachten mand. Het herstelde niet en er kwam ook andere duivin bij met dat probleem. Uiteindelijk de 128 en 125 geselecteerd. Donderdag ingekorfd . Vrijdag de Vitesse duiven.

Het zat ons niet lekker de de 112 en Toon stelde een bezoek aan Wolff voor. Vrijdagavond na inkorven naar Nanne. Mest laten zien via foto en hij ging duif onderzoeken. Een ontsteking in de krop en in darmen was de conclusie. In slokdarm kon ik zien via scherm.
Dit probleem was eerder in de praktijk en daar heeft Wolff ook iets in het Spoor over geschreven. In de auto is het bron van schadelijke bacteriën. Hitte etc etc.
Medicatie meegekregen en kijken of ze nog een x mee kan.

Uiteindelijk dus 2 geselecteerd waaronder de 128 duiven. Was ook al geblesseerd geweest . Op een moment  miste ze de broekpennen aan één kant . Stuk of 4 . Ja dat wordt dan niks natuurlijk. Ook thuis hersteld . Later meer !