9 febr. Net niet

Vandaag begint dan de olympische winterspelen. Prachtige sport en eens kijken of we aantal medailles kunnen winnen.

In Steenwijk gaat het over het algemeen goed met de duiven. Keurig op tijd  de eieren en ook volgens plan de jongen. Er zijn van de 12 koppels 19 jongen gekomen. 1 koppel onbevrucht, 1 koppel ei kapot en op 2e ei werd niet meer gebroed. (?) En 1 ei kapot. Zo komen we op 19.

Dan wel vandaag een tegenvaller. We hebben een paar vliegkoppels bewust gekoppeld. Net van zo een koppel is er een jong naast bak gekomen. Met deze kou, altijd ramen open, heeft dit jong het niet gered. Verdorie net van dat koppel waar je graag 2 jongen van zou willen zien opgroeien. Het is bij de 16-37 “All before You” duivin. Ja de Teletekst duivin en ook o.a 2 overwinningen op Fondvlucht. GRRRR.

In Zwolle bij Toon ook wat vertraging bij de ouders van “All Before You”. De duivin heeft altijd wat problemen met leggen in de maanden december , januari. Het is net of ze niet wil leggen in deze periode. Zodra het warmer wordt gaat het beter. Dit was al zo toen ze nog vliegduif was in Steenwijk. Ze kwam altijd als laatste met eitjes. Als ze al met eitjes kwam want in de vliegploeg wacht ik niet te lang met koppel als ze niet willen leggen. Dan maar geen nestje denk ik dan omdat dat het systeem wat ontregeld. Vind ik hoor.

Ook het 600 koppel waar we veel goeden uit kweken heeft 1 ei met 1 broos ei gegeven. Dit schijnt vaak het laatste ei te zijn wat dan gelegd wordt. Dit zou ook wel erg jammer zijn maar we hebben er wel kinderen van in ieder geval.
Zo zijn er altijd zaken die beter kunnen. Dit is ook duivensport.

Baal enorm van het dode jong. Vooral zoals het is overleden dan.