8 mei Standen

Standen

Het gaat goed en als dat zo is mag je dat ook zeggen. Alleen wat is goed? Waar leg je de lat? Wij zijn altijd heel kritisch. Is uitslag goed en is prijs% onder de 50% zijn we minder tevreden. Dit zeggen we al een paar jaar. Langzamerhand leggen we die lat ook hoger en willen we graag hoger. Waarom? Door strenge selectie zul je naar betere duiven moeten en of dat ook lukt weet je natuurlijk nooit. Maar als ze nou gemiddeld beter worden zou prijs % ook hoger moeten zijn. Dit lukt tot nu toe aardig. Rayon cijfers:
Gennep 44% ( Hier dus wel een 6e Teletekst Afdeling Friesland en dan natuurlijk wel trots)
Deurne  61%
Weert    76%
Sittard  73%
Maar we houden 50% als minimum.

Daarnaast staat genieten absoluut voorop. Niet alleen als het goed gaat maar ook als er wat mindere resultaten zijn. Wel even wat chagrijn maar iedere duif die thuis komt van vlucht is mooi en daarom zitten/staan wij ook vaak te wachten ( als het even kan) tot laatste duif thuis is.

Met de volgende standen in verschillende competities zijn we trots op onze duiven:

Rayon West 90 leden:

 

Afdeling Friesland  900 leden:

PV De Doorzetters 24 Leden:

Samenspel E 190 leden:

We zijn nog maar net begonnen en het seizoen is lang. Nu komt het moeilijkste: Er komen is 1 er blijven is 2,3 en 4. Ook hier kan het zo maar anders gaan en zijn maar als het gaat zoals nu dan moet je ervan genieten! En daarom staan we even stil bij stand van heden. Morgen weer verder.