8 juni. Hoeveel km is 551 km

Bewolking

Dit weekend was er bewolking, dichte bewolking. De duiven vanuit Sittard en Sens hadden er veel last van. Mijn kennis is dat er altijd een stukje blauw moet zijn voor de duiven. Dit voor de oriëntatie wordt mij dan verteld. Probeer zelf er ook rekening mee te houden bij het lappen maar ook wel eens niet gedaan. Kan me nog herinneren een lap vanuit Emmeloord met bewolking. Ze waren ver voor mij thuis en in t hok. Heel verbaasd toen.

Uiteindelijk is het een heel zware vlucht geworden en is t nog steeds want er zijn hier in regio veel duiven weg . 103 duiven nog onderweg  van de 167 bij ons in club vanuit Sens . Heel triest. Een ramp wordt er ook gezegd.

Eigen hok

Bij ons missen er nog 4 duivinnen van Sens.  1 jaarling in Wanneperveen opgehaald bij Theo Noorman. Is 7 km !! Dan ben je toch wel op. Heb je 544 km gehad  en laatste stukje lukt niet. Was er maandagmorgen en na belletje om 16.30 direct opgehaald en ook nog even over antenne . Die stond nog aan dus er over .

Aantal km

Rechte lijn is 551 maar we weten dat die lijn niet is gehouden. Hoeveel zullen ze gevlogen hebben. 9.30 uur los en 19.30 hier thuis. 10 uur onderweg. Ze vliegen zo gem 70 km dus denk wel 700 km. Man man wat een eind voor een 2e fondvlucht. We gaan proberen ze te verwennen en weer wedstrijd fit te krijgen. Dat zal bij de late wel langer duren. We gaan t zien.

Prijs:
In club waren we 2e op Sittard en 4e op Sens. We zijn tevreden want dat hadden we niet verwacht. Gevoel was anders.

In rayon een 29e en 27e prijs. Ook tevreden. Verloop bij Vitesse was ook aardig . Nu wachten op 4 Duivinnen van Sens. Hoop dat ze nog komen.