6 sept Sittard Venlo

Geen vlucht Jong

We waren bezig om de eindstanden van seizoen 2020 te vermelden. In samenspel en afdeling volgt nog. We kunnen wel zeggen dat we tevreden zijn met seizoen 2020. Onze duiven hebben het weer goed gedaan.

Gisteren hadden we een natour vlucht vanuit Sittard en dat is Venlo geworden. Ga daar alleen overzeggen dat ik het eens ben met Jannes. . Ja 2 x een punt want dat is het.

Venlo

Onze duiven trainden goed afgelopen week. Zelfs in de regen op donderdagavond lieten ze hun vreugde zien. Wel hebben we deze week veel pennen moeten rapen. Na 2 nachten mand is het aan eind seizoen niet te voorkomen denk ik. Maar eens kijken of ze deze week blijven zitten.🙈

Omdat er geen vlucht was voor jong onze jongen op de natour gezet. Voor het ritme zullen we maar zeggen. En de eersten waren wederom mooi op tijd.!

We zeiken niet zo vaak over paar rondjes extra bij binnenkomst. Volgens mij heb ik het , als ik ze zelf binnenhaal, nog niet gedaan dit seizoen. Twijfel nu maar doe het toch: we komen paar seconden tekort voor winst in Rayon. Nou die paar seconden hadden onze 1 duif wel kunnen pakken. Kwam hoog aan , vleugels stil, toch even door, bocht terug ( dus toch van ons) en weer uitzicht. Raar. Even later weer boven ons hok. Na paar rondjes , op hok, conifeer en plank. Ja dan kun je zeggen dat de trek iets beter moet. Uiteindelijk een mooie tijd en neem de duif niets kwalijk.
Deze duif was al eens op het hok 4e, 3e, 2e , 1e en 1e. De laatste  2 vluchten 1e dus. Nu ook van 18.965 duiven een 34e prijs. Van bijna 19.000 duiven.
Natuurlijk is het natour en vliegen er duiven mee die geen prijs kunnen winnen. Late jongen , duiven in rui, slechte duiven  etc etc . Maar van de top een goede prestatie.
Goed , in club een 1e en 2e: en 5 bij Top 10.

In rayon een mooie 3e prijs en 10e:

zie het kleine verschil met topliefhebber Heinhuis.

Dan in de Afdeling Friesland . Door de wind en lossing zien we de liefhebbers die noordelijker wonen in top van de afdeling. Toch staan we er bij:

Blij en trots op onze duiven.
1 duif mist er nog van gisteren. En vanmorgen waren de meeste duivinnen alweer lekker aan t trainen. Geen verplichte training hoor. Nee helemaal vrij , hok open en natuurlijk ook geen vlag.

Na training en eten een bad. En dat bad was binnen paar minuten klaar .