6 febr doppen

Jong bloed

De eerste jongen zijn bij de vliegers  geboren. Veel halve dopjes. Het ziet er weer aardig uit. 3 eitjes waren onbevrucht van 11 koppels. Dan een doffer die denkt dat hij de baas is. Wil nogal eens gaan buurten. Ja dit kost tot nu toe ook aantal eitjes. Tot 10 tellen met die doffer en zit nu veel vast. Het is niet anders. 1 koppel had 2 eitjes . Kom ik op avond thuis van werk en is er daar geen ei meer te vinden. Ook geen kapot ei te zien . Geen smurrie niets van dat al. Alleen 1 doffer met dicht oog. Er is gevochten dus maar waar zijn de eitjes of doppen ? Raar.

Het is een klein hok met 12 broedbakjes. Ze hebben weinig ruimte en dan krijg je dit. De kans is dan aanwezig in ieder geval. Met het bevruchten zie ik ook dat er weinig ruimte is. Man man wat een jaloezie zie je dan. Zodra een doffer denkt van het is tijd voor een lekkere wip , op de grond, lijkt het net of de andere doffers dat dan ook denken bij dezelfde duivin. Ze vliegen er gelijk op.

Maar goed er zijn nu jongen en binnen paar dagen zullen al eitjes uit zijn gekomen.De temperatuur zakt nu naar ongeveer -15 graden. Eens kijken of de ouders dit aan kunnen. De ramen toch maar even dicht gedaan. Voor het eerst sinds lange tijd.

Nieuwe kast

Samen met mijn buurman een nieuwe kast voor duivinnen gemaakt. Er kunnen er nu 24 in. Wat extra schapjes gemaakt door efficiënter met de ruimte om te gaan. Het betekent niet direct dat er 24 duivinnen  gaan komen maar wel dat er meer duifjes wat hoger van de grond kunnen gaan zitten. Dat voelt beter.

Deurtjes komen er ook nog aan.

Met alle winkels dicht is het wat moeilijker om aan de spullen te komen. Wel bijzonder hoor. Uiteindelijk met wat geduld is het gelukt. Als alles klaar is zal ik nog een foto plaatsen.