6 april Klaar voor?

De dag dat we voor 1e keer gaan inkorven voor trainingsvlucht vanuit Wijchen. Plaats waar onze andere broer woont. Zo wordt het dus eigenlijk een familie gelegenheid.

Zijn onze duiven er klaar voor? Denk het wel. Ze zijn 3 keer weggeweest. 2 x Blokzijl is een 15 km en 1x Zwolle wat een kleine 30 km is. Dit is voldoende voor Wijchen en heb daar wel vertrouwen in. De jaarlingen gaan het spelletje zeker leren , dat zie je wel, en zo een trainingsvlucht helpt daar weer bij.  Het is bijna 100% zeker dat het mooi weer gaat zijn dus geniet ervan. Doel voor morgen is natuurlijk alles thuis en niet te lang onderweg.

Het allerbelangrijkste tijdens de vluchten is de wind. Dit is geen wetenschap die ik heb verzonnen hoor. Nee dat wordt vaak gezegd door de mensen met tig jaar ervaring. Nu zijn er veel app’s waar je de wind kan vinden en heb bv ook Windfinder al paar jaar op computer / telefoon staan. Niet veel bekeken maar deze is vernieuwd en ziet er bijzonder gaaf uit. Als je op kaart kijkt kun je schuiven op dag en inzomen op de regio die je wil zien. Alles in 1 overzicht . Echt schitterend. Het enige wat je niet kan is de windrichting en kracht beïnvloeden. Kijk maar even:

https://www.windfinder.com/#8/52.3722/6.1139/2018-04-07T09:00Z

Ik zet deze ook even bij Links op onze site. En ook even op Rayon West.

Rayon West is de site van CCG Rayon West in Afdeling Friesland ’96. Hier worden o.a. uitslagen en standen geplaatst van ons Rayon. Kijk daar maar even want ook daar staan mooie links.

https://rayonwest.jimdo.com/

De site heb ik net overgenomen van vorige ontwerper en moet daarvoor de Jimdo gebruiksaanwijzing even aanleren. Dit gaat met horten en stoten maar gaat uiteindelijk lukken. Daarvoor vraag ik wel even geduld.

Wil je er ook bij staan met link doe dan even mail naar ekruisweg@ziggo.nl.