30 juli Weert

3e vlucht met onze jonge duiven. Vanuit Weert is een 174 km . Wind zwak zw bij lossing en krachtiger als ze naar noorden vliegen. Niet gunstig voor ons in zuiden van Afdeling maar dat is postduiven sport.

Mooi vroeg los en dat is maar goed ook met de buien en onweer die werd voorspelt. Alles is thuis . De laatste doffer zat vanmorgen bij het hok. De 141.

We hadden er 40 mee. 4 thuis waarvan er bij 3 jongen twijfel was. Die zijn niet mee gegaan. Heb nooit last van oog problemen maar warempel zat er 1 met iets aan oog. Is het een pik in t oog of toch meer? Thuis gelaten . Andere 2 ook niet fit volgens mij. De 80 ook thuis gehouden want die kwam zo avond thuis .

De jonge duiven voor t eerst druppel in oog voor vlucht . Opvallend was dat het niet snel weg trok. Dat moet beter. Eens kijken hoe we dat gaan doen.

Aardig

Het resultaat was aardig. Niet top maar ook niet slecht. We zijn niet snel tevreden , dat klopt.
In club 11 bij Top 25 en bijna 50 %. Aardig dus.

Bij grootmeester geeft dat een 4e plek.

 

stand Jong Rayon is goed:

 

Op dit moment beste jonge duif in Rayon en 13e van hele Afdeling.

Afdeling heeft bijna 18.000 jonge duiven.

Moment opname na 3 vluchten!

 

 

Toch even wat melken.
Als onze jonge duiven thuis moeten komen was mijn buurman pruimen aan t plukken in zijn fruitboom. Ik schrok er zelfs van . Nou onze duiven ook . Met grote ladder bovenin de boom. Op een gegeven moment vlogen er 4 jongen rond en kwam nr 5 erbij. Uiteindelijk ging er 1 naar beneden en nog 2 volgden . Andere wat later.
Niets van gezegd want we hebben nooit problemen en was toch al te laat.

Altijd zit het mee alleen nu een keer niet zo.