3 oktober Rui

Controle

De duiven zijn gecontroleerd. Aan het eind van seizoen altijd even een laatste controle , of is het de 1e controle voor nieuw seizoen? In ieder geval even mest op de kweek en check voor t geel. 2 duivinnen hadden heel licht t geel en advies was om er niets aan te doen. Geen medicijnen in ieder geval. Resultaat van de mest even afwachten.

De jonge duiven die mee waren voor de check vond Nanne top. Het waren niet de beste jonge duiven met goede uitslagen, nee gewoon 4 gepakt en voor controle meegenomen.  Ach het geeft weer vertrouwen voor nieuw seizoen. Maar oh oh:

Selectie

Nu zitten er nog 26 duivinnen en 16 doffers in het hok. Dat zijn er 42. Nou dat is teveel en weet niet wat er weg moet. Dat noemen ze een dilemma geloof ik. Moet dus echt met resultaten en dan met duif in hand gaan selecteren.

Met name bij de oudere duiven hebben we een probleem. Er zijn goede die best naar kweekhok mogen maar daar is geen of weinig ruimte. Ook bij controle van Nanne werd er weer 1 geadviseerd om mee te gaan kweken als zij minder gaat vliegen. Van de duivensport is dit dus de periode die we niet zo leuk vinden. Natuurlijk zijn er duiven die je niet aan staan en/of geen resultaten hebben laten zien. Deze zijn al wel weg hoor.

Lintworm

Onze beste oude duivin de 144 had iets aan de kont hangen. Ik schrok me het apelazarus. Wat is dat joh. Het was een lintworm. Je kan er iets uitrekken maar het brak ook  en schoot terug. Vies praatje en om het te doen en zien nog smeriger. Nog nooit meegemaakt en gezien. Nanne gaf ons week eerder een pil mee en gaf aan dat het niet besmettelijk is en dat het wel meevalt. De duif heeft een torretje gegeten of zoiets met eitjes. Nou laat ik zeggen dat we het liever niet hebben. In ieder geval de pil erin en er kwamen allemaal kleine lintwormpjes uit. Na 1 week herhaalt en nu schoon. Dit zet mij wel aan het denken. Kijk dan de resultaten van deze duif na en zie aan t eind seizoen wat haperingen. Volgens mij heeft de duif er last van gehad. Ik vind haar ook mager maar Nanne zei dat dat wel weer ging herstellen.

We gaan t zien.

Evaluatie Seizoen 2018

We zijn tevreden met 5x een TT vermelding in Afdeling Friesland. Gelijk aan 2017. In de club mooie series gemaakt en in Rayon mooie uitslagen. Rest volgt later.