29 juni Chimay

Oost

wij hadden Chimay met oosten wind. Bijzonder wat er dan gebeurt. HARLINGEN heeft de winnaar vd Afdeling. Ben je beetje topografisch aangelegd dan weet je dat t bij Afsluitdijk ligt. Het is daar 352 km en bij ons is Chimay 330. En toch worden ze daar eerder geklokt. Ik vind t bijzonder en heb gelezen dat er duiven vd afdeling door Noord Holland zijn gevlogen. Nou t klopt vast wel want hier kwamen er ook duiven van west en noord west.

Resultaat

Alles terug. Om 12.36 de klok weggebracht want ik moest weg . Er zaten er 8 in. Bij thuiskomst in de middag was allles terug. Toch goed want we lezen en horen minder goede geluiden . Het was een zware vlucht. Prijs% in club 80 % en in rayon 60%. Dat kunnen er niet veel zeggen.

Tevreden met wederom de 529 voorop . Niet te filmen deze duivin . Speel ik alleen op Vitesse en midfond. De 144 “ Control” werd vandaag 2e bij ons op hok. In club een 4e en 7e van 274 duiven . Ze doen t goed.

Standen

In kampioenschap Generaal  kort komen we steeds dichterbij de top. We weten dat we de 1e vlucht problemen met klok hadden maar toch staan we al in top 3 . Met nog 150 punten achterstand. Het waren er 250. We lopen dus in.

Zal later wat printjes tonen.