29 dec. Heusden Zolder en bon

Onze Afdeling Friesland heeft ruim 70 bonnen op www.bonnenverkoop staan. Ook wij hebben een bon beschikbaar gesteld voor jong 2018 in overleg. Jong uit kwekers of vliegers? U mag zelf kiezen.

Kijk op volgende link:

http://www.bonnenverkoop.nl/nl/auction/7179/gebr-kruisweg-steenwijk-schenkt-.php

Op 6 januari 2018 om 22.00 sluit deze verkoop.

Toon heeft er een doffer bij en heb deze opgehaald in Heusden-Zolder. Aan deze plaats een prettige herinnering. Je wordt bij PV De Koerier niet gauw 1,2,3 in de club want er zitten verscheidene top liefhebbers. Maar op Heusden-Zolder is het dit jaar gelukt:

https://www.compuclub.nu/uitslag/indexuitslag.php?blad=newvlucht&aantalpag=1&org=0419&vlc=J32&rec=1&afd=5100

Maar dit jaar niet alleen op deze losplaats maar ook op Gorinchem 1,2 ,3 :

https://www.compuclub.nu/uitslag/indexuitslag.php?blad=newvlucht&aantalpag=1&org=0419&vlc=J30&rec=1&afd=5100

De Doffer is meegereisd vanuit Heusden-Zolder is een kruising VanAbeele / Straver. Uit een prachtkoppel die meerdere winnaars heeft gebracht. Toon wil deze doffer op onze 80 zetten. De ‘St. Quentin’. Onze kweekduivin die bij ons zo goed heeft gevlogen. Altijd spannend wat dat brengt.

Oh Oh wat heb ik een hekel aan dat vuurwerk. Ik niet alleen hoor nee onze waakhond heeft hetzelfde. Tijdens de ronde was hij gevlogen. Was na een knal direct richting huis gegaan. Tja dan loop je alleen. Ik zeg gewoon verkopen op laatste dag en geen dag eerder. Grootste nadeel is dat het vuurwerk steeds harder moet. Begrijp de fun er niet van maar goed ieder zijn ding toch? Maar hou je dan wel aan de regels.

Toon heeft inmiddels gekoppeld. Gaat goed zegt ie. In Steenwijk zijn we een beetje aan het voorkoppelen met bepaalde koppels. 1 koppel is in grote ruimte koek en ei en als ze in broedbak zitten wil duivin niets weten van doffer. Zal dit te maken hebben de voorbereiding op koppelen? Die is er nl niet.