27 aug. WAT een aankomst

Prachtig

Wat is deze sport toch mooi ( vaak ). De jongen waren gelost in Rethel. Het is een 383 km naar hun hok. Bij de start een lichte wind mee maar die werd op een gegeven moment wel ZW 4. Zoals ik zaterdag voor de vlucht zei geen wind voor onderin de afdeling.
We zijn samen gelost met Afdeling 10 om 7.50 uur en die zitten met deze wind nog gunstiger. Wel goed om daar even te kijken wat de snelheden gaan worden want daar vallen ze toch eerder.

Dan zie je Slot staan met 1804 snelheid op 378 km en onze duiven moeten 383 km. Maar 5 km verder! Met deze wind en snelheid gaat dat hard. Dus even appje naar Toon dat t hard gaat. Nog 1 bij Slot.

Dan een duif bij Henk van der Linde en Dtr in Zwartsluis . We moeten om 11.41 draaien .

Opletten dus. En dan , ja zo giga mooi, een duif. Een jonge duif van ons. Enorme drang naar het hok. Zo geweldig en gaaf . Ik heb een lokduif maar twijfelde om deze te gebruiken. Niet gedaan want na 2 rondjes ( zat hoog) kwam de 127 doffer al bij het hok en zou kunnen schrikken van de lokduif . Hij zat ook direct op klep en antenne. Perfect gewoon. 11.38 uur. 1677 mpm.

Zo die is vroeg dacht ik nog. We moeten relatief lang wachten op 2e en dat is vaak ook een teken dat de 127 wel eens heel vroeg kan zitten. Na een tijdje staan we nog steeds als 1e gemeld. En na een uur nog steeds. Hoe kan dit? Dit is niet onze wind. Ja er zijn buien in Friesland maar op moment dat wij de 127 hebben niet in de lijn waar de wind waait. In afdeling 10 overigens ook niet.

De 127 wordt 1 e in Afdeling 11 met 7973 duiven.

Nog meer verrast dat ook in Afdeling 10 wij bij Top zouden staan . Wij zijn samen gelost en in totaaluitslag 10 en 11 staan we dan op een 5 e plaats op 16.450 duiven. Pardon? Dit is toch wel bijzonder in Steenwijk met ZW wind meedoen in Afdeling 10.

Deze 127 heeft iets in zijn koppie gehad om in 1 rechte lijn naar zijn hok te gaan . Wat een drang . Ik had kippenvel toen hij op klep viel en krijg het weer bij wat ik hier probeer te beschrijven. Geweldig!

Broer Toon was ook zo blij . Mooi hè!

Omdat bijna iedereen dan gelijk stamboom of afstammeling laat zien doen wij het ook maar eens een keer . Morgen staat hij op onze site.

Nog meer morgen want vorige week hadden we een slechte vlucht. Dinsdagavond jl bij Nanne Wolff geweest. Luchtwegproblemen en oogjes. Zijn advies opgevolgd.