27 april Los?

 Buren

Op zon – en feestdagen hou ik altijd extra rekening met de buren. Ik heb hier geen commentaar op Onze hobby en wil dat zou houden. Dit betekent ook dat ik de duiven wel eens op zondag vast hou. Zeker als de buren thuis zijn en ook in tuin zitten of eten.

Met woningsdag is natuurlijk iedereen thuis dus wat doen we. Het is schitterend weer voor de duiven om even los te gaan. Het is 16.30 uur en ze trappelen al van ongeduld.
Ja ik laat de jongen los. Er gaan 56 stuks de lucht in. Het is me wel een groep hoor. Dat in een hokje van 2 x 2 is veel te veel. We weten het. Het is verre van ideaal in t hok. Het is soms een enorme strijd en ja er zittten er ook op de grond.

Pochen

Maar oh oh wat hebben we ze onder controle. Al zolang ze aardig vliegen luisteren ze perfect. Vanavond weer zo goed. Ze landen op t hok , schuurtje of conifeer. Met de fluit wordt er gevoerd en bam alles erin. ( komt er nu net nog 1 binnen die is wat later. ) De buren hebben er geen last van gehad en toch hebben 56 duiven gevlogen. Gaaf al zeg ik t zelf.

Hier moet je van genieten want de tijd komt vast wel dat er wat coli komt en dan heb je er een paar die blijven zitten maar vooralsnog geweldig.!