26 nov. Marter bij leden

Bij ons in club “ De Doorzetters” zijn nu 2 liefhebbers die in korte tijd slachtoffer zijn van een marter. 2 liefhebbers waar ook 2 x een bezoek is geweest van dit roofdier. Ook zijn er veel duiven gedood door dit ongedierte. Dit is natuurlijk heel erg. Vandaag ook gehoord dat 1 liefhebber nu stopt met duivensport. Man dit gun je toch niemand. Je bouwt een duivenbestand op en in één keer alles tot veel duiven weg.

Zelf hier in Steenwijk weten we dat er bij ons ook een marter rond loopt. Dit al wel ruim een jaar. Ook ‘s nachts er wel uit geweest met buurmannen. Het beest zit wel eens bij ons tussen de dakpannen en de isolatie. Ook bij de buren. We hebben het ook gezien. Hij of zij stak een keer de weg over en wat een snelheid had dat beest zeg.  Er is dus enige ongerustheid. Op dit moment zitten doffers en duivinnen in een dicht hok. Plafond dicht en raam open. Hier zit gaas voor. Dan hoor je dat het heel slimme beesten zijn dus denk ik dat we er toch nog een keer naar gaan kijken.

Wat moeten we meer? Vangen ? Volgens mij lukt dat niet. Van het hok een marterproof hok maken? Dan moeten we het dak wel onderhanden nemen want daar zitten wel luchtgaten in. Aan de slag dus.

Aan de liefhebbers die slachtoffer  zijn van de marter wensen we veel sterkte toe.