26 juni Fietsen

Opleer jong

Het was donderdagmiddag en bijna half 4 . Weinig blauw in de lucht maar wel blauw. En het werd volgens mij steeds blauwer.

De jongen los op 34 km bij Kampen. Gemeen misschien ! Ze moeten over IJsselmuiden , Genemuiden om thuis te komen . Ja dan kom je vast groepen duiven tegen. Per mand los.
De eerste mand was zo weg , met de 2 e mand zag ik op een gegeven moment alles weer terugkomen en vlogen er 2 manden bij elkaar. Toen 3e en later 4e mand. Nou de 1e groep deed er 1 uur en 20 min over. Vanaf dat moment even niets en na bijna 2 uur 1 duif. Toen vanaf  2,5 uur duiven en dat druppelde door. De volgende dag nog aantal en we missen er nu nog 2. Het valt gelukkig mee.
Hoorde toen op club liefhebbers met grote verliezen bij africhten jong. Ook werd me verteld dat rond langste dag het moeilijk africhten is. Volgens mij verteld Scharlaekens dat. Het kan. Het valt hier dus gelukkig mee.

Enting 2

Begin deze week zijn ze al een nachtje bij Toon  in Zwolle geweest. Op maandag de 2e enting met paramixo/Rota. Een test.

Tot op heden nog coli vrij dus dat is wel spannend als je ieder jaar wel even met die ziekte te maken hebt.

Bed

Donderdagavond vroeg naar bed. ☺️. ‘S morgens vroeg zie ik app van Albert Timmerman . Duiven worden vandaag ( vrijdag) gelost in Rethel. Zo dat is wat. Moet gewoon werken dus even anticiperen op de situatie. Hoe zet ik de paar doffers die thuis zijn neer. Heb een paar koppels die met 2 duivinnen zijn. Als er niemand thuis is kunnen ze zich kapot vechten en dat moeten we voorkomen . Nog 2 duivinnen thuis vanuit Sens. Die moeten maar in eigen hok blijven.

Water voor thuiskomst klaarzetten en systeem  met antennes in orde maken. Gelukkig hebben nu Benzing live dus zien we tijdens werk wanneer er een duif is. Prachtig systeem zeker bij deze situatie.

Lossing Rethel

Was er absoluut niet blij mee maar begrijp het zeker wel. Duiven mooi thuis op vrijdagavond en niet op bv zondag. Nogmaals het zou eigenlijk niet moeten kunnen op werkdagen maar uitzondering bevestigd regel. Het was zaterdag ook bijzonder raar.

Was aan t fietsen in Gaasterland en dus ook bij IJsselmeer. Scheiding tussen lucht en water was niet te zien. Het zat dicht, potdicht en ook raar weer. Goede beslissing om niet te lossen op zaterdag en zondag.

Uitslag

In de club starten we met 2e prijs.
7 vd 18 in prijs. In Afdeling 12 van de 18 . Wel tevreden.

Of de duif direct naar binnen is gegaan weten we niet . Deze duif ook zeker niet verwacht. Raar dat deze 1e op hok is. Doffer 907 is 2e . Knap.
Baal er wel van dat we geen duif hebben zien aankomen. Is toch zo mooi! Maar goed het is geweest en op naar volgende week.