25 sept . Thuis / Kampioenschap Rayon West JONG

We zijn weer thuis

Weer thuis van een ruime week Griekenland. Duiven verzorgd door Gerrit Vedder. Geweldig ! Gevraagd om ze alleen te voeren en van water te voorzien. Gelijk na Arlon een karnemelk kuur. Is dat goed? Ach we doen het wel vaker en kan geen kwaad toch?

Vanavond weer in hok na 8 dagen en wat een veren zeg. Zoooo, de rui is ingezet hoor. Ook gelijk weer even een gedeelte los. Mooi om weer te zien.

Morgen maar even met de borstel er door.

Na alle euforie van de TOP 10 noteringen van de laatste vluchten ook nog even terug naar laatste vlucht Arlon. De laatste jonge duiven vlucht. Was geen Top 10 in Afdeling maar wel 1 waar we tevreden mee waren. In onze club : 8 bij Top 10

Dit was laatste jonge duiven vlucht die ivm hitteprotocol aangepast was. Wel 2 nachten mand maar ingekort naar 346 km.  Hopen op een vroege lossing maar dat werd toch 9.00 uur. Dit betekende met weinig wind en variabel met de middag thuis. Heetst van de dag . Het was toch al wel 30 graden. Man wat was t warm in de zon. Best wel een moeilijke vlucht. 8 bij de TOP 10! Ze waren best wel goed . Bijna 50% prijs en dat was ook top.

Er was hitte protocol en we mochten toch donderdagavond inkorven. Vrijdag een 30 graden onderweg.  Op donderdagavond was het ook nog best warm en bij inkorven hadden we het best warm. Ben ook inkorver en was erg verbaasd over aantal duiven die met volle krop de mand moesten. Met voelbare volle krop en 30 graden duiven inkorven vind ik bijzonder. Niet alleen ik hoor. We hebben er tijdens presentaties ook wel eens een vraag van gemaakt. Aan toppers gevraagd hoe je duiven inkorft. Hoe voer je ze. Nou niet met volle krop zeiden ze allemaal. Dan met 30 graden in de avond en volgende dag ook 30 graden is geen discussie meer. Goed toch in de mand. Is niet best!

Al met al is de laatste vlucht wel een selectievlucht geworden. Absoluut niet eenvoudig voor de jongen. Gelukkig alle jongen thuis gekregen. Nu de selectie en die is best moeilijk en vervelend.

 Rayon west

Was ook wel aardig:

2 bij de Top 10 en 50% prijs.

Kampioenschap Rayon West

De jonge duiven  hebben in rayon West 9 vluchten gehad die allemaal tellen voor het kampioenschap.

Onze duiven zorgden voor HET kampioenschap . Daar zijn we bijzonder trots op.

Er waren 53 liefhebbers bij de start van het seizoen.

 

In de Afdeling hadden we 2 bij Top 100 met 5912 duiven.

Opvallend zijn dat top 3 duiven er niet waren. Andere duiven met deze omstandigheden. Ga maa

We zijn 24e beste liefhebber met Jong in Afdeling Friesland geworden. Bijna 600 leden. Aardig.

 

Samenspel E

Jonge duivenkampioenschap met 112 leden. Een 6e Plaats. Hier zijn 7 van de 9 vluchten geteld.