25 april. Westelijker….

Enten

Deze week de laatste jongen een para / Rota laten geven. De rest kreeg enting pokken en herpes. Daar moest dan ook weer paramixo, adeno bij want dat zit in combinatie. 2 spuiten dus. Nou we gaan meemaken of het zin heeft. Vind het nogal veel maar hoor het steeds meer en ook van goede liefhebbers. Deze enting betekent ook dat jongen in mand moeten.
Veel , heel veel stress. Een bodem voor coli dus alles goed observeren komende dagen.
Ze zijn er allemaal wel in geweest maar dat was niet te zien . Dus gelijk maar even een nachtje mand na enting. Ook voer en water gehad

Na een nachtje waren ze al weer stuk rustiger.

Zaterdag

Komende zaterdag wordt er zuid oost verwacht. Er is besloten in vergadering dat we iets westelijker gaan lossen. Blijf dit ongelofelijk vinden maar goed Heerenveen zit zo lekker op de lijn en dat wilden ze graag. Maar kijk nu eens naar de lijn

Dan weten we nu ( via GPS ringen) dat duiven naar westen buigen bij lossen. Dan is er zuid oosten wind en wat gebeurt er dan? Mijn gevoel is precies dat wat Dhr. Schaerlackens schrijft en niet anders . We gaan het meemaken. Ik citeer:

Niet is mee is geen optie. Als kan doen we mee. Duiven moeten leren maar denk dat het eerlijker kan.

Let op aub. Dit is absoluut geen commentaar op Afdeling of bestuur. Nee zeker niet want in duivenland besturen is een behoorlijke uitdaging met veel leden die voor zich zelf opkomen en allen aan zichzelf denken.

Duffel

Op verzoek zit ook Duffel bij losplaatsen . Dit is bij Antwerpen. Dus bij kust . Je gelooft t toch niet ! Het is echt waar. Laten we hopen op goede wind dan. O ja Afdeling 10 lost dan ergens in Limburg . Wij in Duffel. Afdeling 10 is ook Darp en Havelte. Ik moest het even schrijven en ben het kwijt maar hoop zo dat t goed gaat. Hoop ook echt dat Heerenveen veel prijzen wint. En dit is echt waar want dan begint weer een ander verhaal.

Eigen Hok

Ook al eerder gezegd : op eigen hok moet je het plezier maken. Moet ( mag)  je genieten van deze prachtige hobby. En genieten doen we. Van de resultaten, aankomsten, trainingen, mest, jongen , het luisteren etc etc. Eigenlijk doen de duiven alles zoals ik het zou willen. Dit zal zeker niet zo doorgaan maar tot op heden zijn we blij en trots op onze vliegploeg en jonge ploeg.

We gaan in 2024 door waar we in 2023 zijn gestopt:

Laatste 3 vluchten 2023 waren het:

2x een 1e Prov. en 1 x een 7e Prov.

In 2024 een training met snelste duif maar telt niet maar duif heeft t wel gevlogen.

En 1e Vitesse vlucht een 3e Prov. en die telt wel.

Dit succes zal niet zo door blijven gaan, dat weten wij ook maar tot zover zijn we er wel trots op. Dat mag toch!