25 April Coli

Stand

Compuclub had wat problemen om de juiste stand te laten zien. Uiteindelijk hebben ze die vandaag aangepast. We staan er in Rayon goed voor op een mooie 1e Plaats.

De start is dus goed en nu eens kijken of we dat vol kunnen houden. Zal heel moeilijk worden.

Coli

Bij de jongen hebben we Coli en fors ook. Nog niet meegemaakt dat het zo explodeert. Ik geloof op zondag 1 jong eruit gehaald en dat was ook 1 die niet lekker was. Het bleef rustig in het hok tot dinsdag. Toen waren er veel meer die het voer niet binnen konden houden. Tot op heden nog geen verandering. Ze zitten aan de FC Mix van Nanne Wolff.
Heb beetje idee dat oude duiven de coli ruiken. De blik is anders. Dacht dat het zo was echter doffers trainden wo avond naar behoren en waren daarna fel op de klep. Met de coli bij jongen is het wel oppassen met schoonmaken. De krabber van jong bij jong laten. Het blik wat is in totale hok gebruik wordt nu allen bij jong gepakt. Bij oud een ander blik.

Ornithose

Zelf heb ik last van “Ornithose” en  dus gaat hier niet van leien dakje. Maar even orni pilletje.

Adrie Kors

Met Toon een bezoek gebracht, met koffie en koek, aan Adrie en Mary Kors. Er zitten daar een aantal duiven van ons en nu mocht Toon ook daar wat uitzoeken voor zijn kweekhok. Met z’n drieën  naar de kweekhokken. Adrie heeft goede en mooie kwekers zitten. Top kwaliteit. Ze zagen er super uit en voelden zo zacht. Er gaan nu dus een aantal jongen uit Steenwijkerwold naar Zwolle.