24 maart duivendag

Zondag

ja het gaat vandaag een duivendag worden. Er liggen aantal werkzaamheden die nu echt gedaan moeten worden. Dakraam en uitwenkooi voor de jonge duiven. Het is mooi weer dus niets houdt ons tegen. Vanmorgen al vroeg de duivinnen eruit en een bad. Nu doffers los en gaan zo ook in bad. Dan mogen de jongen een bad in het hok.

Jongen

er zitten nu 30 in de afdeling en gisteren heb ik nog 11 bij Toon opgehaald. Die pakken eerst 2 nachten mand en zullen toch echt zelf moeten drinken. Dan komen er komende week nog een paar dus totaal zal tegen 50 aan gaan zitten. Is heel veel voor het hok maar zullen dan ook weer streng gaan selecteren.

Oefenvluchten.

vandaag gaan we voor het eerst als duivinnen en doffers africhten. Gisteren 1 duivin meegenomen naar Zwolle. Deze kwam keurig thuis. Ze zijn er dus klaar voor. Maar eerst even bad in de ochtend.

Bescherming

Heb het al eerder geschreven dat ik last had van hoesten. Een periode van ruim 2 maanden en ben dus ook wel geschrokken. Toen ik op het web een filmpje zag van Theo Boelens met zijn masker ben ik gaan nadenken en ga dan ook nu mijn longen beschermen. Het is even wennen maar dat was snel. Je moet ook consequent zijn dus even volhouden en je weet niet anders. Eerst mondkapjes geprobeerd maar dan heb je al snel last van beslagen bril. Duurder mondkapjes werken ook goed en die zijn er dan nu voor de snelle hok in en uit. Voor langdurig verblijf in hok hebben we nu:

Je kunt je wel voorstellen dat de duivies even schrokken maar ook dat went weer snel😉