23 sept We moeten wel

Begin en Eind

De 1e vlucht van het seizoen was een 1e plaats en we sluiten af met de laatste vlucht met ook een 1e plaats. Ook in Rayon (3e en 5e ) en Afdeling (23e en 28e)  bij de TOP. We hadden de duiven al laten schrikken. 1 dag geen voer op maandag. De lichten waren uitgeschakeld. De karnemelk stond bij de jongen in de drinkpotten. Op woensdag toch een kriebel. Er is nog 1 natourvlucht vanuit Sittard. 200km en westen wind. Dit was voorspelling. Dat zou 2 uurtjes vliegen zijn. Besloten de duiven drinkwater te geven en voorbereiden voor de laatste natourvlucht. De meeste staan op gem. 5 pennen dus moet kunnen. Paar oude doffers voorbereid en die mochten ook mee.

Uiteindelijk een succesvolle vlucht met een 1e prijs.

Deze 1e duif had een vreemde duif aan zijn staart hangen maar wat kwam deze mooi aanvliegen. Schitterend om te zien. Gaaf hoor dus weer blij dat de duiven ingekorfd zijn. We zijn geen natour vliegers door verscheidene redenen maar toch gaaf om de duiven zo thuis te zien komen. Echt genoten en nu maar wachten op April 2019. We moeten nu echt stoppen.

“De 1e duif van Adrie en Marie Kors was weer 1 van Kruisweg” zie Adrie ’s middags toen ik de klok bracht. Het was de 18-951. Dit is de 9e duifkampioen Jong bij de Doorzetters. En dit is een jong uit ons topkoppel 66 x Homma Maldini. Zal er later op terug komen.

Rust

Ja nu krijgen ze echt rust. Alles eruit vanmorgen. Een bewolkte zondag. De buren zitten niet buiten dus vrije hand en systeem gaat los:

Bij het kijken naar het badderen van alle duiven kwam ons “Meissie” op schoot zitten en heeft alles onder controle. “We hebben het goed gedaan he? ” lijkt ze te willen zeggen. Ja zij heeft het dit jaar ook weer goed gedaan . Veel duiven heeft ze keurig direct op plank gekregen. Geweldig zo een duif.

Man wat een groep. Dit betekent een strenge selectie want er mogen maar een paar duiven blijven in ons hok van 4 meter. Helemaal geen zin in hoor!

 

Na het bad lekker op de coniferen liggen of struinen over het gras.

 

Ik blijf het prachtig vinden. Water in bad en dan met elkaar tegelijk willen douchen.