23 mei Wolff

Check

NA 6 vluchten even bij Wolff een controlebeurt voor onze duiven. Voor het seizoen was 1e maal en nu dus de 2e keer met duiven. 4 jongen en 4 “ ouden” . We hadden bij 1 jong orni ontsteking. Rest was allemaal schoon. Geen geel , geen last van luchtwegen en mest was ook in orde. Keurig dus. Dat zit wel goed.

De doffer die niet zo goed eet heeft last van een vleugel probleem. Waarschijnlijk een spier volgens Wolff. Hij haalde de duif eruit zonder dat ik het had gezegd welke het was. Was wel verbaasd hoor. Maar goed we gaan deze doffer ‘ sparen’ . Even beschermen dus. Ik gaf aan dat deze doffer wel mee traint en echt niet naar beneden komt. “Bescherm hem maar” even zegt Wolff. Nou vanavond niet mee met trainen en warempel het voer is op. Zal het dan echt zo zijn.

Deze gaat dus niet mee op de fond en ook niet op de super Vitesse. Wel 5 van de 6 vluchten in de prijzen hè . Het is een goede duif volgens Wolff en dat wisten we al wel. Nou een voetballer heeft ook wel eens een blessure en die moet even op rust. Deze duif dus ook. Later meer.

Bij terugreis, afslag na Meppel, even de 4 jongen gelost. Ook die met orni ja. Ze waren voor mij thuis.